697
34

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Mediafonds moet blijven!

Teken hier de petitie

Vanavond is het IDFA 2012 begonnen (14 november). Voor de liefhebbers van dit prachtige festival betekent dat onderdompeling in een massa documentaires, waardoor je vanuit je comfortabele bioscoopstoel voor een zacht prijsje over de wereld en door de emoties reist. Sensationeel (niet altijd natuurlijk, er zijn ook saaie documentaires, maar je steekt er toch altijd wel wat van op en je beleeft altijd iets wat je in je huis-, tuin- en keukenleventje niet meemaakt) en voor een prikje.

Er zijn natuurlijk ook weer uitzonderlijke Nederlandse documentaires. Neem John Appels openingsfilm Wrong Time Wrong Place, maar ook films van de Latasters, Heddy Honigmann, Frans Bromet, en vele anderen.

Hun werk wordt bedreigd: één van de belangrijkste financieringsbronnen, het Mediafonds, moet opgeheven worden van de hoge heren met de bezuinigingszeis. Levert bijna niets op voor het begrotingstekort, hakt een onherstelbaar gat in een unieke vorm van cultuur.

Mag niet gebeuren!

Als u uw proteststem wilt laten horen kan dat door onderstaande petitie te ondertekenen.

Uiteraard heb ik dat zelf gedaan, kleine moeite, is het waard.

Beste relatie,

Teken de petitie Mediafonds moet blijven!

Alle mensen en organisaties die ons sinds 29 oktober 2012 steunen en die hun onvrede willen uiten over de voorgenomen opheffing van het Mediafonds in het regeerakkoord van het kabinet Rutte II kunnen de petitie ondertekenen op mediafondsmoetblijven.petities.nl.

Teken de door Monique Busman (voorzitter DPN) geïnitieerde petitie Mediafonds moet blijven opmediafondsmoetblijven.petities.nl en stuur via twitter of e-mail dit bericht door aan personen die misschien ook deze petitie willen ondertekenen.

Vergeet niet op de bevestigingslink in je mail te klikken na ondertekening.

Op www.mediafonds.nl/updates-toekomst staat een overzicht van reacties op de voorgenomen bezuiniging van makers, de publieke omroep, musea, de cultuurfondsen, de media en vele individuen zoals Joyce Roodnat en Frank van Vree. Op onze site vindt u ook een beknopt overzicht van wat het Mediafonds doet.

Met alle ondertekenaars willen wij voor het wetgevingsoverleg in de Tweede Kamer op 10 december 2012 zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en discussie voeren om aan te tonen dat deze voorgenomen bezuiniging moet worden teruggedraaid.

Veel dank en groet!

Deze oproep verscheen op het weblog van Hanneke Groenteman

Geef een reactie

Laatste reacties (34)