425
1

Ik ben geboren in 1995, wat mij veertien maakt. Hoewel ik het woord hobby's haat, en het hierbij vervang in interesses, kan ik zeggen dat mijn interesses muziek, internet, journalistiek en sociale media zijn. Verder ben ik ook wel te porren voor fijne concerten en feestjes. meer?

Mijn zusje kocht dus een goudvis

Toen ik wakker werd zag ik opeens een goudvis in de woonkamer staan

Hoe raar is het om op dag een van Lowlands een smsje te krijgen van je vader met daarin “Je zusje heeft een goudvis gekocht. Het / ze heet Willemijn” te krijgen? Nou: eerst onderschatte ik de nieuwswaarde ervan. Ik was op Lowlands – het enige wat op dat bijzonder intieme moment tot me door zou kunnen dringen was bijvoorbeeld dat de muntjesautomaat overleden zou zijn, niet dat hij dat was, gelukkig.
Dus ik kwam maandagnacht thuis, ik douchte, ik at een stuk chocolade, ik dronk wat en ik ging naar bed. En toen ik een uurtje of tien later wakker werd zag ik opeens een goudvis in de woonkamer staan en ik raakte een beetje in paniek. Ik zag direct het scenario van het konijn dat mijn zusje eerder had (was gewelddadig, ging weg na een half jaar) voor me en iets daarna herinnerde ik me ook nog die andere goudvis die het ook in totaal vier weken uithield voordat ik hem door de wc mocht spoelen. En die goudvis keek me maar aan.
De goudvis / Willemijn leeft nu al twee weken en elke morgen kijkt het / ze me aan en ik vraag ik me af waarom ze eigenlijk nog niet gestorven is. Maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen.

Deze bijdrage verscheen ook op de Koekjesfabriek

Geef een reactie

Laatste reactie