125.132
23

Columniste

Joyce woont in de Verenigde Staten en probeert daar nuchter onder te blijven. Ze is personal assistant en bezit een bakfiets. Ze heeft ook een amsterdammertje in haar voortuin, onder een palmboom...

Mooi kut

Over de rage om je vagina te laten verbouwen

Joyce Diel woont in de Verenigde Staten. Op Joop publiceert ze observaties over de cultuurverschillen met Nederland en geeft ze commentaar op gebeurtenissen, Amerikanisering en overgewaaide hypes.

Nu ben ik zelf absoluut niet vies van een kleine lamleggende injectie links of rechts, en heb ik zelf ook de zwaartekracht na twee zogende kinderen met de hulp van dr. Lombardo flink bevochten, maar ik zie dat vooral als een stukje onderhoud. Ok, ok een nieuwe voorgevel is eerder een verbouwing dan onderhoud maar hé, die trekvogels van mij waren echt het noorden even compleet kwijt.

Toch zijn er grenzen. Wat mij betreft liggen die bij alles boven cup E, Joan Rivers én het steeds populairder wordende inkorten van de schaamlippen dan wel het ‘verjongen’ van de vagina.

Geloof het of niet, maar je hebt er hier op de radio reclamespotjes voor die dergelijke ingrepen aanprijzen. En in deze tijd vreemd genoeg meer dan tijdens de rest van het jaar. Misschien omdat die feestdagen over het algemeen toch wel als een kutperiode gezien wordt. Hoe het ook zij, de ‘vaginal rejuvination’-business tiert hier welig.

Natuurlijk, ik hoor verhalen over vrouwen voor wie fietsen een pijnlijke aangelegenheid is of voor wie seks hebben nagenoeg onmogelijk is door lubberende lellen. En ik wil deze dames dan ook bij voorbaat zeggen: dit stukje gaat niet over u.

Op Twitter kwam dit artikel voorbij. De designer vagina. Ja het staat er echt. Dat het ook in Holland om honderden operaties per jaar gaat is een simpel te googelen feit. En nee, niet al die dames hebben last van zadeloverlappende flappen of een doos waar een mud aardappelen in past waarvan de laatste nog ‘plons’ zegt.

Wat is er dan wel aan de hand? We weten te weinig van onze geslachtsdelen af, zeggen de deskundigen. We zijn te preuts. Hoeveel dames hebben bijvoorbeeld weleens met een spiegeltje hun vagina goed bekeken? En dan bedoel ik niet die spiegel naast dat bed van dat vriendje waarin vooral voor hem oogstrelende standjes langskwamen. Kunnen wij vrouwen als we na het sporten onder de douche staan net als mannen vanuit de linker ooghoek een vergelijkend vleeswarenonderzoek verrichten? Het simpele antwoord is ook na de brazilian wax mode nog keihard ‘neen’. Wij vrouwen hebben werkelijk geen idee van de flamoes van de ander. De enige exemplaren die de gemiddelde vrouw van een jaar of 35 heeft gezien zijn die van Jenna Jameson en de roze gebleekte, strakgetrokken en geharste versies van haar collega’s. Dat is ons referentiekader: porno.

Waar we borsten kunnen vergelijken, zonder fratsen van alle kanten kunnen zien en bevoelen zijn de kutten, poezen, frutsels of voorbipsen voor veel vrouwen een groot mysterie. Is wat jij hebt normaal en horen die lippen langer te zijn dan die andere lippen en wist je überhaupt dat je binnen en buitenste schaamlippen hebt? Die onwetendheid leidt tot onzekerheid en onzekerheid in veel gevallen weer tot het scalpel van een kutdokter die maar wat graag overwintert in Marbella op jouw zak of in dit geval krappe doos.

En toen was daar opeens Jamie McCartney. Jamie houdt van vagina’s. Veel vagina’s. Hij heeft er ruim 400 door zijn vingers laten gaan. Hij schrok zich wezenloos bij het horen van al die getallen van de lip liftende dames. Hij ziet juist in hun variatie en verscheidenheid kunst. De kunst van de kut. En met iedere vagina die hij tot kunst verheft laat hij ons ook zien hoe normaal onze flapperende fluimen zijn. 

Jamie geeft ons eindelijk de kans ons lichaam echt van top tot tussen de grote tenen te waarderen. En alleen daarom al vind ik Jamie een enorm toffe pik.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)