3.472
380

Voorzitter Humanistisch Verbond

Boris van der Ham is de voorzitter van het Humanistisch verbond. Eerder was hij tien jaar lang Tweede Kamerlid voor D66. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam en doorliep de Toneelacademie in Maastricht. Vanaf zijn vijftiende werd hij politiek actief bij de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66, waar hij tussen 1998 en 2000 landelijke voorzitter van was. Hij was acteur bij verschillende toneelgezelschappen, werkte voor de Europese fractie in Brussel en de Tweede Kamerfractie in Den Haag. In 2002 werd hij gekozen tot Kamerlid en in 2006 met voorkeurstemmen herkozen. Hij voert onder meer het woord over economische zaken, onderwijs, vrijheden en milieu. In 2007 werd Van der Ham uitgeroepen tot internetpoliticus van het jaar. Boris' stukken schrijft hij op persoonlijke titel.

Moskeeën, irritatie en vrijheid

Welke consequenties moeten de beperkte vrijheden in Arabische landen hebben voor de vrijheid in het westen?

Dit weekend keek D66-kamerlid Boris van der Ham naar de beelden van de demonstraties bij Ground Zero in New York. Er werd gesteld dat in veel Arabische landen er lang niet zo veel vrijheden zijn als in de Vrije Wereld. Terecht punt. Maar welke consequenties moet dat hebben voor de vrijheden hier?


Boris van der Ham citeert deze week de 18de eeuwse Franse filosoof Voltaire. “Ik verafschuw wat u schrijft, maar ik zou mijn leven geven om het u mogelijk te maken door te gaan met schrijven.”


Laatste publicatie van Boris van der Ham

  • Nieuwe Vrijdenkers (met Rachid Benhammou)

    12 voormalige moslims vertellen hun verhaal

    2018


Geef een reactie

Laatste reacties (380)