12.345
116

CDA raadslid

Ibrahim Wijbenga (33) CDA raadslid in Eindhoven, schrijft op persoonlijke titel.

Moslimgemeenschap sluit de ogen voor religieus extremisme

Extreemrechts doet daar zijn voordeel mee en dat maakt Wilders momenteel ironisch genoeg de grootste bondgenoot van religieuze extremisten

Dit is de zoveelste dodelijke aanslag van religieus extremisme waarvoor de moslimgemeenschap helaas de ogen te veel sluit. Met als gevolg dat religieuze extremisten met instemming applaudisseren en extreemrechts er opnieuw garen bij spint. De grootste bondgenoot van Geert Wilders is momenteel ironisch genoeg de extremistische moslimbeweging. Ook hier in Nederland hebben we volop met dit verschijnsel te maken.

Op 2 januari jl. demonstreerden bij de Tweede Kamer negentien IS-sympathisanten voor een humaner beleid voor de gevangenen van de Terroristen Afdeling in Vught. Het waren er niet veel, maar wel stuk voor stuk jonge, toonaangevende extremistensympathisanten met een lange staat van dienst, onder wie oud-terreurverdachten.

Veroordeeld Hofstadlid Samir A., die nooit afstand heeft genomen van zijn extremistische gedachtegoed, is nooit ver weg van deze club. Met een slotje op Twitter houdt hij innig contact met deze lieden.
Deze groep staat ook vierkant achter de zelfmoordactie van de 19-jarige Nederlandse Sultan Berzel uit Maastricht, die zich op 12 november met een bomvest opblies bij een politiebureau in Bagdad, met als triest resultaat 20 dode agenten en tientallen gewonden. Een gruwelijke daad, waar ook zijn ouders overigens, na het videotestament van hun zoon te hebben bekeken, als volgt reageerden: “Wat moet ik zeggen?” verklaart vader Berzel tegen een Volkskrant-journalist. “Mijn zoon heeft al gesproken. Dank Allah, mijn zoon is nu in het paradijs.”

Gelijk

Hij heeft zijn standpunt inmiddels wel wat afgezwakt, maar van een veroordeling is geen sprake. Er is een gouden regel: rouwende ouders hebben altijd gelijk, hoezeer ze ook ongelijk hebben. Een afgewogen oordeel kan pas na lange tijd van hen worden verwacht.

Hun zoon Sultan, 19 jaar oud, is vermoord door IS.

De Duitse journalist Jürgen Totenhöfer voorspelt in een onlangs uitgezonden tv-documentaire dat we met IS aan de vooravond staan van de grootste religieuze zuivering in de moderne geschiedenis. En dan niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook hier zullen IS-fanaten toeslaan. De weerbaarheid vanuit de islamitische gemeenschap hiertegen blijft onverminderd zwak, terwijl haatpredikers en opjutters als Van de Ven en Abu Hafs aka Fouad el Bouch nog steeds de kans krijgen om hun IS-ideologie ongestoord te verkondigen.

De website De Ware Religie plaatste enkele gastcolumns van Abu Hafs. Deze haatsite is overigens inactief geworden door de arrestaties van afgelopen zomer van enkele extremisten.

De zelfmoordaanslag van de 19-jarige Sultan Berzel zou een signaal moeten zijn om massaal stelling te nemen tegen de haatideologie van IS. Het zou een keerpunt voor de zwijgende meerderheid moeten zijn om haar stem te verheffen. De realiteit is helaas anders. Op een paar uitzonderingen na blijft het stil in de moslimgemeenschap. Burgemeester Aboutaleb poneerde onlangs de stelling dat moslims de enigen zijn die de angst voor de islam kunnen wegnemen. Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat de moslimgemeenschap in actie komt, vraag je je af.

Martelaren

De reactie op Twitter van de uit Den Haag afkomstige Syriëstrijder en propagandist ‘Fighting Journalist’ Sofian Z. spreekt in dit verband boekdelen: “Tijdens het trainingskamp stak Sultan Berzel als eerste zijn vinger op om zich op de lijst van zelfmoordenaars te laten zetten.” Te mager om te vechten dus, maar wel als eerste bereid om zichzelf op te blazen. Martelaren genoeg overigens in het IS-kamp, ook vanuit ons land. Twee Nederlanders gingen Sultan al voor met een zelfmoordaanslag.
Jongeren die met zo veel haat en intolerantie tegenover onze samenleving staan, zijn een schande voor de moslimgemeenschap. En ook voor de islam. Aboutaleb heeft gelijk. De moslims zijn de enigen die de angst voor de islam kunnen wegnemen. Om te beginnen, moeten we de hand in eigen boezem steken en een massale tegenbeweging starten tegen de IS-terreur en haar jeugdige sympathisanten hier in Nederland. Zolang we dat niet doen, zijn we een zwijgende meerderheid die haar ogen sluit voor de IS-terreur en de sympathisanten ervan.

De trieste gang van zaken in Frankrijk vormt opnieuw een bewijs voor deze stelling. Misschien dat de moslimgemeenschap nu wel massaal in actie komt. Het is de hoogste tijd.

Deze opinie verscheen eerder in de Telegraaf

Geef een reactie

Laatste reacties (116)