Laatste update 23:27
5.392
44

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Moslims in Nederland: kom in opstand

De Nederlandse regering moet er alles aan doen om de oorlog in Koerdistan te stoppen en moslims in Nederland ook

revoltZo te zien wordt 2016 het jaar van pijn, doden, vluchten en ander oorlogsleed in Turks Koerdistan. Ik ben meestal een optimist en zou graag optimistisch blijven, maar de taal van de Turkse regering maakt mij helaas pessimistisch. Twee dagen geleden verklaarde Erdogan de oorlog aan de Koerdische politici, kinderen, vrouwen, mannen en alle denkers, schrijvers en journalisten die niet voor hem zijn.

Tijdens een presentatie voor dorpshoofden maakte hij duidelijk dat hij niet streefde naar een verzoenende oplossing voor de Koerdische kwestie. Hij wil nieuwe wetten invoeren tegen de mensen die niet pro de AKP-regering zijn. Hij wil Turkije en Koerdistan onbewoonbaar maken voor de Koerden, Alevieten, journalisten, schrijvers en politici die kritiek hebben op zijn ondemocratisch beleid. Dat hoort en past niet bij een president die beweert in Allah en de profeet te geloven en dat Koerden en Turken broeders zijn.

Sinds een paar weken verkeren de Koerden in de steden Slopi, Cizre, Sur, Amed en Nisibin in een onmenselijke situatie. De mensen leven in angst, hebben geen eten in huis, mogen niet naar buiten. Huizen en moskeeën worden beschoten en platgebombardeerd door de Turkse politie en het leger. De inwoners mogen hun zieken niet naar het ziekenhuis brengen, mogen hun doden niet begraven. Op 4 januari zijn drie Koerdische vrouwelijke politici op een barbaarse manier vermoord. De doden liggen dagen op straat, ziekenhuizen liggen vol met de vermoorde onschuldige kinderen, mannen, vrouwen.

Volgens de islamitische traditie moet iemand binnen 24 uur na zijn overlijden worden begraven en moet er respectvol met zijn/haar lichaam worden omgegaan. In de Koerdische steden wordt dat op bevel van de regering onmogelijk gemaakt. Wat voor moslims zijn ze dan nog? Zelfs een oorlog hoort zijn regels te hebben; in Koerdistan worden alle regels met voeten overtreden.

Het is ook een oneerlijke oorlog, want de Turkse regering heeft alle middelen en de macht om deze vuile oorlog te voeren. De Koerden hebben weinig wapens. Ze hebben hun lichaam, hun geloof in vrijheid en geloof in hun strijd.

De Koerden zijn door de Turken, door moslims, door de EU-landen in de steek gelaten. Waar zijn al die moslims die altijd overal roepen dat alle moslims broeders zijn? Waar zijn de moslims in Nederland die zogenaamd opkomen voor het Palestijnse volk als er onrust is in Israël en Palestina? Waar zijn degenen die opkomen voor het Syrische volk omdat ze moslims zijn? Hoe hypocriet kun je zijn?

Welke waarde heeft de slogan dat alle moslims broeders zijn? Waar blijft het gezegde uit de Koran ‘Als je één mens doodt, dood je de hele mensheid’? Wat is het verschil tussen Koerdische, Palestijnse, Syrische, Iraakse en alle andere moslims?

Onze regering onder leiding van Mark Rutte moet er alles aan doen om de vuile oorlog in Koerdistan te stoppen. De moslims in Nederland moeten in opstand komen tegen de Turkse regering en zeggen dat genoeg genoeg is, zoals ze dat tegen Assad en de Israëlische regering deden en doen.

Vandaag kan het nog, en morgen kan het zomaar te laat zijn.

cc foto: redwoodphotography


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (44)