518
3

Voorzitter PINK!, jongerenafdeling PvdD

Pablo Moleman is voorzitter van de jongerenafdeling van de Partij voor de Dieren, PINK!. Daarnaast studeert hij Biologie in Amsterdam en probeert tussen de colleges door de wereld te verbeteren. Hij komt op voor de rechten van mensen en andere dieren. Als vrijwilliger is hij onder meer actief bij Stichting Varkens in Nood, het WNF, Amnesty, de Wereldwinkel VU en ICCO.

Naar de Millenniumdoelen Top (I): Hoe ik naar New York kwam

Verslag vanaf de Millenniumdoelentop in New York

Ik word wakker in een protserig hotel in uptown New York City, dat ik niet kan betalen. Over de stoel hangt een zwart colbertje met – als herinnering aan mijn activistenverleden – een button met varkenssnuit op de revers en een wit polsbandje ‘armoede de wereld uit’. Een meter verderop ligt in een tweede bed de jongerenvoorzitter van Trots op Nederland te dutten. Hoe ben ik hier terechtgekomen? Tip 1: ik heb géén kater.


Het begon allemaal met een telefoontje van een ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik was toen nog op vakantie in Istanbul en wilde de telefoon eigenlijk zo snel mogelijk weer uit hebben. Maar ik had namens PINK!, waar ik woordvoerder ben op mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking, de juryprijs gewonnen van de debatwedstrijd Speak Up. Rond de verkiezingen hadden we drie filmpjes ingestuurd, reagerend op stellingen over moderne thema’s in ontwikkeling.

Volgens de vakjury “staken de drie inzendingen van PINK! duidelijk boven de rest uit. PINK! wist de boodschap origineel te verpakken in een duidelijk concept met een creatieve montage.” Waar het op publieksstemmen aankwam, deden we het aanzienlijk minder goed. Uiteindelijk wist Gino Crobu van JongTrots de meeste mensen zo ver te krijgen op zijn filmpjes te stemmen, op de voet gevolgd door de SGP-jongeren. Maar die mogen ‘s zondags dan ook het internet niet op.

Als prijswinnaars werden Gino en ik uitgenodigd door het Ministerie om deel te nemen aan de Nederlandse delegatie naar de VN-top over de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Met als opdracht om vanuit onze beider eigen perspectieven verslag te doen en te reageren op wat daar zoal gebeurt. Dat kan nog wel eens een interessante ervaring worden, gezien de hemelsbrede verschillen in standpunten tussen Gino en mij.

De komende dagen zal ik regelmatig bloggen en video’s plaatsen over de Millenniumtop. Maar nu eerst die stad maar eens in.

Bekijk ook de serie filmpjes op Joop over Nederlanders die zich inzetten om de millenniumdoelen te behalen:

deel 1: De strijd tegen de kwakzalvers van Ecuador

deel 4: De strijd om alle kinderen naar school te laten gaan

Geef een reactie

Laatste reacties (3)