1.141
21

Schrijfster, feministe, activiste

Anja Meulenbelt (1945) is schrijfster, feministe, activiste en oud-parlementslid voor de Nederlandse SP. Ze publiceerde veertig boeken.

Natuurlijk onnatuurlijk

CDA-raadslid kan wel wat voorlichting gebruiken

Hadden we niet afgesproken dat het CDA flink opgeschoven was naar rechts, en hadden we niet tevens waar kunnen nemen dat rechts tegenwoordig reuze voor homo’s en vrouwen is, op voorwaarde dat die mishandeld worden door duistere volken elders en akelige minderheden hier?

Nou, het CDA raadslid van Eindhoven Nico Stoevelaar loopt nog een beetje achter in deze trend. Want toen er een debat was over de vraag of Eindhoven gekandideerd moest worden voor Roze Zaterdag 2013 stemde hij tegen. Reden: ‘homofilie is absoluut onnatuurlijk’ en hij wil dat niet promoten.

Nou zijn er veel dingen onnatuurlijk. Kroketten, aspirine, files, draadloos telefoneren, om een paar dingen te noemen die we in de naakte natuur niet tegen zullen komen, opera, de Bijenkorf, verkeerslichten, Pauw en Witteman, geblondeerd haar en doperwtjes uit blik. Als wij ‘natuurlijk’ zouden leven, is een bekend misverstand, worden we niet ouder, maar sterven we gemiddeld voor ons dertigste een natuurlijke dood aan de pest of de vliegende tering. De regisseur John Huston, gevraagd naar het geheim van zijn hoge leeftijd antwoordde naar waarheid: ‘operations’.

Ook met onze seks zijn we al niet meer erg natuurlijk, al wordt dat terrein nogal eens gezien als het beestachtigste en dus natuurlijkste deel van ons leven. Nou ken ik Nico Stoevelaar zijn privéleven niet en dat wil ik graag zo houden, maar kan die man er op zweren dat hij alleen aan seks doet als hij zich daar tegelijk bij voortplant en anders niet? Zo niet, dan moeten we hem dus ernstig vermanen. Onnatuurlijk, Stoevelaar! Beetje neuken voor de lol.

Dit is de menselijke werkelijkheid: wij hebben ons al vergaand van onze hormonen geëmancipeerd. We vrijen omdat we dat willen met wie we willen en om vele redenen die niets meer met ‘natuur’ te maken hebben. Iemand moet dat Stoevelaar misschien even uitleggen.

Dit stuk staat ook op anjameulenbelt.nl


Laatste publicatie van Anja Meulenbelt

  • Feminisme Anja Meulenbelt

    Feminisme

    terug van nooit weggeweest

    Juni 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (21)