3.943
18

Redacteur, radiomaker

Joyce Brekelmans (1981) is een nieuwsjunk met culinaire neigingen en een zwak voor woordgrappen. Zij werkt sinds 2013 als redacteur en radiomaker bij BNNVARA en was daarvoor actief als freelance journalist en columnist.

Naughty professor lult vrouwen uit BH

Move over Marco van Basten: mannen hebben een nieuwe held

Vrouwen, wisten jullie wel dat van BH’s dragen je borsten gaan hangen? Serieus, een heuse professor heeft dat onderzocht! De Fransman Jean-Denis Rouillon, die door mannen van over de hele wereld geëerd zal worden om zijn briljante ingeving, bestudeerde vijftien jaar lang de 640 borsten van 320 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, om vervolgens met deze wereldschokkende conclusie op de proppen te komen. En jij maar denken dat je met een Masters in Bewegingswetenschappen geen kant op kon.

Het grootste genie sinds Einstein wist in zijn publicatie verder nog te vermelden dat scharreltepels gemiddeld zo’n zeven millimeter per jaar “omhoog gingen” in verhouding tot de schouders. Daarnaast bleken borsten ook steviger te worden en nam striae met verloop van tijd af. Op zich geen opmerkelijke conclusie, aangezien enkel jonge poppies werden toegelaten tot het experiment, en borsten bovendien steviger worden naarmate de vrouw waar ze aan vast zitten dat ook wordt. Overigens werd met geen woord gerept over de resultaten van de controlegroep met BH, vermoedelijk omdat die niet bestond.

Het meest verbluffend boude onderdeel van zijn verklaring was toch wel de uitspraak dat het voor moeders van 45-plus niet aan te raden was om de bustehouder aan de wilgen te hangen. Een letterlijk citaat: “It all depends on the structure of each breast. An overweight, 45-year-old woman with three kids has no business not wearing a bra.” Oftewel, of dikke ouwe heksen hun uitgelebberde uiers wel een beetje uit het zicht wilden takelen, want dat zou maar afleiden van al die wulpse jonge tietjes die voortaan, als lammetjes in een wei, vrijelijk door de truitjes zouden stuiteren.

Eén proefpersoon was in elk geval helemaal om: “I breathe more easily, I have better posture, and I have less back pain.” Nu ruikt u misschien Stockholmsyndroom, maar waarschijnlijker is het dat de vrouw op een dag wakker werd en ineens niet meer begreep waarom ze ook alweer vijftien jaar lang vrijwillig haar boobies blootstelde aan de grijpgrage handen van een pseudo-wetenschappelijk parvenu. Zeker is wel dat ze nog nooit een exemplaar van National Geographic heeft gelezen, want één fotospecial over tribale stammen in donker Afrika had haar waarschijnlijk gillend naar Victoria’s Secret doen rennen.

Nu is het natuurlijk totaal niet de bedoeling om de serieuze discipline van de vieze-mannen wetenschap te dissen, want deze column was er nooit gekomen zonder diep respect voor het perverse genie van Rouillon. En in die bewondering sta ik niet alleen. Diederik Stapel liet in een verklaring weten zich kapot te schamen. “Jezus wat ben ik dom geweest. Al die jaren, al die data, al die leugens, en voor wat? Vijf minuten bekendheid en een luizige boekdeal? Ik had gewoon vijftien jaar lang naar jeugdige jetsers kunnen loeren en net zo beroemd kunnen worden. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan, echt waar.”

Geef een reactie

Laatste reacties (18)