6.161
341

Journalist

Nederjihadisten zijn onze oorlogsmisdadigers

Gruwelijke video toont het ware gezicht van de zogenaamde idealisten

Ondanks de extreme gruwelijkheid moet iedere Nederlander die meent dat jihadstrijders de goede zaak dienen de vandaag opgedoken video uit Syrië zien van een oude man die door hen onthoofd wordt.

“Takfir,” roept de leider.
“Allahu akbar,” brullen de mannen buiten beeld.
“Takfir, ketter.” De leider wijst op de half buiten bewustzijn geraakte man op de grond.
“Allahu akbar,” antwoorden de onzichtbare mannen uitzinnig.

De oude man op de grond is behaard en vuil, zijn bovenlijf ontbloot. Hij ligt op zijn zij, een arm onder het hoofd. De anderen rollen hem met hun laarzen op zijn rug. Een van hen grijpt hem met de hand onder de kin en trekt zijn hoofd naar achter.

“Takfir.”
“Allahu akbar!” Het geschreeuw wordt steeds hysterischer. De jonge mannen verdringen zich om het lichaam van de halfnaakte man. En dan:
“Draai hem om, draai hem om.”
Nederlands. En:
“Comme ça c’est bon, ça c’est bon.”
“Hou zijn voeten vast.” Weer Nederlands.

Met twee handen wordt het hoofd van de oude man achterover getrokken, waardoor zijn keel vrijkomt. Inderdaad, comme ça c’est bon.

“Yallah, vooruit! Bismillah.”
Het mes is groot en blinkend, maar zeker niet militair. Het lijkt gekocht in een dumpshop door een survival-amateur. Scherp is het ook niet. Als de bewusteloze man de keel wordt doorgesneden zwelt het allahu akbar weer aan, maar het mes is zo bot dat van een onthoofding geen sprake kan zijn. Het bloed vloeit in stromen, de mannen buiten beeld vinden het prachtig. Voor de camera wordt een smartphone gehouden om het tafereel van nog dichterbij op te nemen.

“Wij dienen jou, Aicha,” wordt er in het Arabisch geschreeuwd. De nu dode man is blijkbaar sjiiet. In zijn stroming van de islam wordt de jonge vrouw van de profeet Mohammed als omstreden beschouwd. Maar gelukkig komen de Soennitische jihadstrijders op voor haar goede naam.

De onthoofding mislukt, het mes is te bot. Dus begint een jihadi in designjeans met een al even bot kapmes op de keel van de dode sjiiet in te slaan.
“Dat is niet goed,” klinkt het in Nederlands met een Vlaamse tongval. Het is duidelijk dat hij niet de moord zelf bedoelt.

De hele scene is op het internet te vinden. Zij is veel te bloedig om op televisie te worden vertoond, maar toch zou iedereen zou dit moeten zien, hoe walgelijk en pijnlijk het ook is. Noem mij een optimist, maar ik geloof dat ook de 75 procent van de Nederlandse moslims die het vertrek van “onze jongens” naar Syrië ondersteunen van mening zullen veranderen. De video is zo schokkend, dat zij zullen inzien dat de polderjihadisten niet op hun kinderkruistocht gaan om het Syrische volk te bevrijden.

Kunnen we ook ophouden elkaar en onszelf voor de gek te houden door te doen alsof de jihadvrijwilligers de Internationale Brigadisten van de 21e eeuw zijn? En kunnen we stoppen onszelf wijs te maken dat het idealisten zijn die “tenminste iets doen”? 

Het is waar, zij doen iets. En wat dat is, is in alle bloederige gruwelijkheid op het internet te zien. De camera liegt niet. Dus laten we hen gewoon noemen wat zij zijn: oorlogsmisdadigers. Ook de Nederlanders. 

Volg Bart ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (341)