255
6

Journalist, oud-hoofdredacteur NOS Journaal, RTVRijnmond

Nico Haasbroek werkte voor VARA en VPRO onder andere als correspondent in Duitsland en New York, was hoofdredacteur van Radio en TV Rijnmond en van het NOS-Journaal.

Nico’s Nieuws 10: Op naar Zuid-Afrika

Nico onderzoekt het wereldnieuws en reist af naar de mijnwerkers in Zuid-Afrika. Lees en denk mee

De knoop is doorgehakt. Ik ga naar de mijnwerkers in Zuid-Afrika.
Ik kon nog net mee met vlucht KL 0591, zaterdagochtend.

Toen ik donderdag de beelden zag van het schieten door de politie op  de stakende mijnwerkers wist ik dat dit tot groot nieuws zou uitgroeien. Dat bleek ook. Het is breaking news bij CNN en BBC World en de kranten staan er vol van.

Ik heb nog even gewacht op ander en eventueel groter nieuws. De dodelijke aanslagen in Irak hadden misschien ook voor berichtgeving in aanmerking kunnen komen. De laatste reactie op Nico’s Nieuws 10, van Koen Gulking, pleitte ook  

voor het protest van de mijnwerkers.

Ik neem mee: mijn laptop, een fotocamera, een recorder, mijn mobieltje, de Lonely Planet South Africa en mijn verhalen uit mijn  archief. (Over mijnwerkersstakingen in België en West-Virginia (USA)). Voor een serie over de gevolgen van de mijnsluitingen in Zuid-Limburg, ooit gemaakt voor de VPRO-radio, heb ik nog kort ondergronds gewerkt. Ik kan me dus enigszins inleven in hun situatie.

Hulp zal goed van pas komen, dus als u nog een journalist of student in Johannesburg kent als eerste contactpersoon, dan houd ik mij aanbevolen. Mijn emailadres: nicosnews@xs4all.nl

In Nico’s Nieuws 11 kunt u mijn eerste verslag tegemoet zien.

Eerder: Nico’s Nieuws 9 – Wie denkt met me mee?


Laatste publicatie van Nico Haasbroek

  • De Middellandman

    100 dagen door een Rotterdamse buurt in transitie

    2017


Geef een reactie

Laatste reacties (6)