Laatste update 10:35
4.636
57

Scholier

17-jarige havist die zich veel bezigt met politiek, recht en maatschappij. Actief lid van D66 en Biseksueel.

Niemand trapt meer in de verkiezingspraatjes van de VVD

De burger staat op één, wat vreemd is voor een partij die nooit naar de burger luistert

Vandaag kwam mij ter oren dat u het klimaatakkoord niet zal ondertekenen, zelfs als het kabinet daardoor zou vallen: de burger staat op één. Behalve dat ik dat wel heel vreemd vind voor een partij, die naar mijn inziens nooit naar de burger luistert, – zie de dividendbelasting of de stijgende btw – vond ik het ook vreemd dat de partij die dit klimaatakkoord zowat geïnitieerd heeft, al dan niet een van de grootste rollen erin gespeeld heeft, nu ineens de strijkstok tegen de richting van de haren instrijkt.

Met Ed Nijpels als leidend onderhandelaar en sterke betrokkenheid van de coalitie waar Wiebes een prominente rol inspeelt. En dan constateer ik waar dit over gaat: de verkiezingen komen eraan. En dan wordt uw VVD altijd een ‘luisterend’ oor naar de Nederlandse burger. Een partij die ineens moraliteiten en rechtvaardigheid gaat benoemen, zoals nooit tevoren. Met een fractievoorzitter die dreigt zelfs alles te doen, ook al moet u daarvoor het kabinet laten vallen.

Schamele meerderheid
Begrijp ik het goed Meneer Dijkhoff? Is dit naïviteit of bent u bang de schamele meerderheid die het kabinet heeft, tijdens de Provinciale Statenverkiezingen te verliezen? Begrijp mij goed Meneer Dijkhoff, ook ik ben als ‘klimaatdrammer’ tegen dit klimaatakkoord. Waarom? Juist omdat uw VVD in dit klimaatakkoord de industrie heeft voorop gesteld en de burger de lasten wilt laten dragen. En dan ook nog het lef hebben om partijen die juist vóór het klimaat én vooral klimaatrechtvaardigheid opkomen – die uw partij lijkt te negeren – klimaatdrammers te noemen.

Foto: Eriksw

Geef een reactie

Laatste reacties (57)