Laatste update 15:23
1.340
39

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Niemand wordt als moordenaar geboren

Een boodschap aan iedereen: wees niet alleen zaadverspreider maar ook opvoeder.

cc foto: Sam Deng
cc foto: Sam Deng

Voed je kinderen op zonder haat richting andersdenkenden. Schrap al die hatelijke teksten uit heilige boeken. Niet de heilige boeken, maar de mensheid is heilig.

Voorheen kende ik Orlando niet. Ik had er weleens van gehoord, maar nog nooit van zo dichtbij meegemaakt. Het is niet meer nodig om daarheen te reizen, want een moordenaar, ene Omar, heeft de stad naar mij toe gebracht, helaas door meer dan vijftig mensen te vermoorden. Hij heeft honderden slachtoffers gemaakt en met slachtoffers bedoel ik naast de doden hun families, vrienden, collega’s, kennissen, buren.

Niemand wordt als een moordenaar of als haatdragend persoon geboren. Je wordt gevormd in je socialisatieproces. Vorig jaar kwam ik in gesprek met drie minderjarige moslimjongens op een pleintje in Gouda. Ik schrok van de haat en boosheid die ze in zich hadden richting homo’s, joden en ongelovigen.

Ik neem het deze jongens niet kwalijk, ik neem het hun ouders kwalijk en de mensen die drie onschuldige jongens opvoeden tot drie boze en haatdragende jongens.

Durf toe te geven dat hatelijke teksten in heilige boeken een negatieve en gevaarlijke invloed hebben op kinderen. Een veilige wereld begint met een veilige en gezonde opvoeding. Voed je kinderen op zonder haat richting andersdenkenden. Schrap al die hatelijke teksten uit heilige boeken. Niet de heilige boeken, maar de mensheid is heilig. Blijf actief betrokken bij de religieuze lessen van je kinderen.

Wees niet alleen maar zaadverspreider, maar wees ook opvoeder.

Dit opiniestuk verscheen eerder in de Volkskrant


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (39)