625
3

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variƫrend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Niet alleen de zon is nodig om je flirtactie te laten slagen

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag over de invloed van de zon op je flirtactie

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Je bent alleen en op zoek naar een leuke partner. Het hoeft niet eens de ‘ware’ te zijn, het mag ook best iets minder. Hoe leg je het aan? Zijn er factoren die van nut kunnen zijn? Romantische muziek helpt. Aangename geur doet ook wat. Bepaalde kleuren doen het goed. Met name rood kan helpen. Dat is allemaal al eens onderzocht. Er is nu een nieuwe hulp op vrijers pad. Wacht even tot de zon schijnt want een beetje zonneschijn laat vrouwen meer op een flirt ingaan.

Voor het onderzoek werd een aantrekkelijke twintigjarige man op pad gestuurd. Ik moet er even aan toevoegen waar dat gebeurde: Frankrijk. Olala, zal u zeggen, Frankrijk. Dat had ik niet in mijn lijstje gunstige factoren opgenomen, maar dat zou best wel eens ook heel gunstige factor kunnen zijn. Hij benaderde vrouwen tussen 18 en 25 jaar en vroeg ze hun telefoonnummer. Dat deed hij op zonnige dagen en op bewolkte dagen. Op zonnige dagen gaf 22 procent van de dames haar telefoonnummer, op sombere dagen slechts 14 procent.

Het is een ervaringswijsheid van menigeen dat op zonnige dagen mensen opener zijn. Dat wordt hier dan enigszins mee bevestigd. De onderzoeker schrijft heel trots dat dit het eerste onderzoek is dat een verband legt tussen weersomstandigheden en flirtsucces. Het is echter ook weer niet het soort onderzoek dat nu keiharde waarheden produceert. Ik zou wel eens willen weten of er romantische muziek in de buurt was, hoe de plaatsen roken waar hij de dames benaderde (lente, zon en bloemengeur gaan gemakkelijk samen) en wat voor kleur overhemd hij droeg op de zonnige dagen?

Trouwens, wat voor rol speelt de Eiffeltoren? Laten we het onderzoek eens herhalen in Appelscha. In Nederland zou een jongeman wel eens met geen enkel telefoonnummer terug kunnen komen, ook niet als de zon schijnt.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter
Het vorige weetje:

Hulp aan zieke stakkers, waar is dat goed voor?

Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (3)