432
5

Oorlogsverslaggever De Pers

Arnold Karskens kreeg de afgelopen vijfentwintig jaar bekendheid als een van Nederlands beste en volhardendste oorlogsverslaggevers. Hij werkte voor Nederlandse en Vlaamse radio- en tv-zenders en is nu oorlogsverslaggever voor dagblad De Pers.
Karskens is auteur van onder andere: Pleisters op de ogen, over de geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo. In oktober 2009 verscheen ‘Rebellen met een Reden’, verhalen over idealistische Nederlanders in de oorlog.
http://www.arnoldkarskens.com/

Onderzoek burgerslachtoffers Uruzgan

Het Openbaar Ministerie in Arnhem begint een 'nader feitenonderzoek' naar een dodelijke geweldsaanwending op 11 juni in Uruzgan.

Dat berichtte Officier van Justitie mr J. Stikkelman mij.

Trouwe lezers weten waarover het gaat. Nederlandse gevechtshelikopters openden  het vuur op twee auto’s in het district Chenartu waarbij mogelijk acht burgers omkwamen. Ik schreef er eerder over op mijn blog Wie betaalt, bepaalt in Uruzgan en stuurde een brief namens de stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden naar het Openbaar Ministerie. Een eerder rapport van de Koninklijke Marechaussee gaf Stikkelman ‘geen aanleiding te twijfelen aan de rechtmatigheid van de betreffende wapeninzet’.  Volgens Defensie betrof het namelijk ‘onomstotelijk’ acht talibanstrijders. Maar gezien de ‘zorgvuldigheid’ waarmee het OM wil werken als het gaat om burgerslachtoffers is het onderzoek heropend. Waar gewoon journalistiek veldwerk al niet goed voor is.

De foto is een straatbeeld van Tarin Kowt

Dit stuk staat ook op arnoldkarskens.com

Geef een reactie

Laatste reacties (5)