1.292
45

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Onderzoeksjournalistiek bedreigd

Het verdwijnen of minimaliseren van programma's als Zembla, Tegenlicht en Reporter is een gevaarlijke verarming in een al kaal geslagen omroeplandschap.

Het bericht in de NRC van zaterdag (pag. 3) dat de onderzoeksjournalistiek bij de publieke omroep in hun voortbestaan wordt bedreigd, komt heel hard aan. Programma’s als Argos, Zembla, Tegenlicht, Reporter dreigen te verdwijnen of, in het gunstigste geval, rond middernacht geplaatst te worden.

Vergis je niet mensen, actualiteitenuren en talkshows kunnen de echte onderzoeksjournalistiek niet vervangen. Onderzoeksjournalistiek kost tijd, geld en uiteraard vakmanschap. Het zijn belangrijke bijdragen aan informatievoorziening en kritisch volgen van vaak ondoorzichtige maatschappelijke processen. Het verdwijnen of minimaliseren van dit soort programma’s is een gevaarlijke verarming in een al kaal geslagen omroeplandschap.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)