2.016
10

Muzikant, schrijver, componist

Erwin Angad-Gaur (1970) studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen in Rotterdam en is schrijver, muzikant en componist. In 2017 verscheen onder het half-pseudoniem Erwin Gaur zijn debuutroman ‘Gardi’.
(Foto gemaakt door Sebastian Beijersbergen)

Ongehoord

Als er een Nederland is dat in deze tijden van non-stop media niet gehoord is, als er verhalen zijn die aandacht verdienen, bedacht ik, dan waren het deze verhalen

cc-foto: Gabi de la Torre

U kent het wel.
U heeft met een collega afgesproken en staat op het punt naar de afgesproken plek te vertrekken, wanneer u, via Whatsapp, bericht van uw collega krijgt. Hij zal niet verder komen dan Leiden. Er is iemand voor de trein gesprongen.
U vloekt binnensmonds.
U houdt app-contact en besluit tenslotte te bellen.
Uw collega staat inmiddels onverwacht op Hoofddorp.
Samen besluit u uw verlies te nemen en een nieuwe afspraak te maken.

Het overkwam mij gisteren.
Pas toen ik ophing moest ik denken aan de springer, die na zijn daad enkel nog bron van irritatie bij vreemden was. Een anonieme statistiek. Een ongehoord verhaal.
Ook schoot mij de taxichauffeur te binnen, die mij, een jaar geleden, tijdens een rit van Delft naar Den Haag, vertelde jaren op de trein gereden te hebben, tot hij in anderhalf jaar tijd drie springers had meegemaakt. Iets dat hij niet meer trok.

Als er een Nederland is dat in deze tijden van non-stop media niet gehoord is, als er verhalen zijn die aandacht verdienen, bedacht ik, dan waren het deze verhalen. Niet opnieuw Thierry, Theo, Geert, Arnold, of alle andere vaste gasten in de rolodex van onze nationale talkshows, van Peter R. tot Johan, tot Sylvana en Martien. Niet opnieuw de telkens herhaalde discussies over Zwarte Piet, ons taalgebruik, of vreugdevuren op nieuwjaar.

Een moment zag ik het gezicht van de taxichauffeur opnieuw voor me.
En ging toen over tot de orde van de dag.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Laatste publicatie van Erwin Angad-Gaur

  • Gardi

    Een korte roman over obsessie, over liefde en de impact van terreur

    Februari 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (10)