793
25

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Onnodige en verkeerde hoorzitting

Fijn dat de twijfelaars van GroenLinks en D66 een hoorzitting organiseren over de details van de missie naar Afghanistan

En onnodig. De details zouden niet moeten afleiden van de hoofdvraag: moeten we daar aanwezig zijn of niet? De hoorzitting is een vorm van ontduiken. De ‘deskundigen’ komen ons overhalen, detail na detail. Na rijp beraad gaan vervolgens GL en D66 akkoord, verantwoordelijke lieden als ze zijn. Misschien is het typerend voor ons parlement. Vragen over van alles en nog wat, vooral naar de bekende weg, maar geen visie. De eerste vraag stellen ze niet eens.

Voor de verandering heeft de PvdA het nu eens precies goed gedaan. Als Cohen nu maar zo verstandig is om alle detaildebat af te kappen want de vraag hoe veilig onze jongens zijn, of die F16’s alleen een speeltuin voor de luchtmacht zijn en dergelijke, die doen er helemaal niet toe als je besluit dat je er niets mee te maken wilt hebben. Zodra je je met de details gaat bezig houden, heb je al besloten mee te blijven doen. GL en D66 zijn wat dat aangaat al door de pomp. Rutte en Verhagen kunnen tevreden zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)