3.798
112

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Oproep aan alle vrouwen in Nederland!

Dag lieve vriendinnen, kennissen, collega's en alle vrouwen in Almere en Nederland! Ik roep julie op om op woensdag 3 maart een hoofddoek te dragen.

Daarom geef ik deze oproep door:
Wij vrouwen moeten, tegen de Partij die Vrijheid in zijn naam heeft en de Vrijheid van anderen wil beknotten, een statement maken. Het is nog niet zo lang geleden dat wij, of onze moeders en grootmoeders een sjaal om het hoofd droegen. Het was mode of gepast wanneer vrouwen naar de kerk gingen om een hoofddoek te dragen.

Vrouwen van Nederland! Ik vraag jullie solidair te zijn met de vrouwen voor wie het een keuze is om dagelijks een hoofddoek te dragen.
Hebben we er last van ?? NEE
Is het lelijk?? NEE
Is het aanstootgevend?? NEE
Wanneer jullie het met mij eens zijn dat iedereen de Vrijheid moet hebben om zich te kleden zoals hij of zij wil… Draag op woensdag 3 maart en vooral wanneer jullie gaan stemmen
EEN HOOFDDOEK
Draag deze zoals je het leuk of prettig vindt, een grote of een kleine, het maakt niet uit. Wij zullen vrouwen verzamelen en een leuke foto ervan maken. Die sturen we dan naar de kranten. Heb je geen hoofddoek? Vraag dan aan je moeder of oma, of aan je buurvrouw uit Turkije, Iran, Afghanistan of Irak om er één te lenen.
Doe vooral allemaal mee en zegt het voort!!!

Geef een reactie

Laatste reacties (112)