1.088
46

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Opstelten geeft misdadig Nederland opsteker

Nederland krijgt er gratis en voor niets een categorie gecriminaliseerden

Dat het in de praktijk zal tegenvallen met de groei van het aantal politieagenten, was al goed nieuws voor misdadig Nederland. Vandaag krijgen zij er van minister Opstelten een stevige opsteker bij.

Opstelten wil een pasjessysteem invoeren zodat alleen personen met de Nederlandse nationaliteit cannabisproducten mogen kopen in de coffeeshop. En dat terwijl deze tak van middenstand zoveel toeristen naar ons land trekt. Die moeten nu hun rokertje elders vinden, van duistere dealers op straat natuurlijk en van goede vaderlanders die graag voor een opslag werken en het een en ander in de coffeeshop willen kopen om dit vervolgens aan de hunkerende buitenlanders door te verkopen.

Dat mag natuurlijk niet en zo krijgt Nederland er gratis en voor niets een categorie gecriminaliseerden bij die natuurlijk op heterdaad moeten worden betrapt. Dat betekent extra werk voor de toch al met taken overladen politie, want dit lijkt geen zaak die je aan stadswachten en vergelijkbare functionarissen kunt overlaten. Daardoor blijft er nog minder tijd over voor de strijd tegen gewelddadigheid, inbraken en berovingen.

Dit voornemen maakt Nederland er niet veiliger op. Dat is een ding dat zeker is.


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (46)