1.034
12

Fractievoorzitter PvdA-Rotterdam

Opstelten zou beter moeten weten

Laat de plattelands-politiekorpsen maar hun agenten inwisselen voor animal-cops om de misstanden in de bio-industrie in hun regio te bestrijden, niet het Rotterdamse

Het veiligheidsbeleid van de gemeente Rotterdam is na de Fortuyn-revolte in 2002 radicaal gewijzigd. Het signaal van de kiezer was duidelijk: Rotterdammers willen zich veilig voelen in hun straat en in hun stad. Met veel inzet ging de toenmalige burgemeester Ivo Opstelten hiermee aan de slag. De extra aandacht van hem zorgde voor extra agenten en geld voor het Rotterdamse politiekorps. En dit heeft ook zijn effect gehad. Alle buurten in Rotterdam zijn er veiliger op geworden, en Opstelten is bij zijn afscheid in Rotterdam hier terecht vele malen om geroemd. Des te treuriger is het dat dezelfde Opstelten, nu minister van Veiligheid, fors bezuinigt op de politiekorpsen. Niet omdat er minder geld beschikbaar is voor de politie. Nee, maar omdat hij een luchtballon-idee van de PVV daadwerkelijk moet verwezenlijken.

Maar liefst 500 agenten worden van straat gehaald om vervangen te worden door zogenaamde animal-cops. Het gevolg voor Rotterdam is dat er maar liefst 50 agenten minder beschikbaar zullen zijn om ingezet te worden tegen bijvoorbeeld drugsoverlast, mensensmokkel, roofovervallen, etc. De 50 animal-cops voor Rotterdam zullen zich bezig houden met het bestrijden van dierenmishandeling en dierenleed.

Er zijn al heel veel grappen gemaakt over de animal-cops. En zelf heb ik ook al vele malen gelachen om deze grappen. Ik zou er ook pagina’s vol over kunnen schrijven. Maar eigenlijk is het kabinetsvoornemen vooral treurig. En gek genoeg blijkt dit niet door te dringen bij hen, en blijven ze vasthouden aan de dogma’s van de PVV.
Natuurlijk hebben dieren hebben ook recht op bescherming. Maar als we naar de feiten kijken, vinden de meeste overtredingen van dierenmishandeling en dierenleed niet plaats in steden, maar juist op het platteland, namelijk in de bio-industrie. Daar moet Opstelten zijn animal-cops hun werk laten. En laat de plattelands-politiekorpsen maar hun agenten inwisselen voor animal-cops om de misstanden in de bio-industrie in hun regio te bestrijden.

Minder agenten heeft in Rotterdam een 1-op-1 relatie met een stijging van de onveiligheid. En willen we met Rotterdam niet terug in de tijd dan is het essentieel dat het aantal agenten op peil blijft. En juist Ivo Opstelten als oud-burgemeester moet dat weten. Maar niet alleen hij zou er meer rekenschap aan moeten geven. Ook de PVV-fractie zou het moeten weten. In Rotterdam stemmen veel kiezers immers op de PVV. Hun Rotterdamse ‘Henk en Ingrid’ zit niet te wachten op de ‘caviapolitie’. Zij willen agenten die hun straat en hun stad veilig houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)