1.478
6

Burgemeester van Arnhem

Ahmed Marcouch was tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij volgde het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeur stemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij op 17 juni bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij op 8 september 2010 zijn zetel in de gemeenteraad opgeven.
Op 1 september 2017 werd Ahmed Marcouch geïnstalleerd als burgemeester van Arnhem.

Opvoeden in Malburgen, Arnhem

Tegenover het wantrouwen en de angst van criminaliteit stellen zij de levenskunst om vooruit te komen

Een Afrikaans gezegde zou in een Arnhemse wijk zo maar tot werkelijkheid kunnen worden: ‘It takes a village to raise a child’. De sleutel? Die heeft Malburgen. Hier doen de jongerenwerkers met de schooljeugd wat de ouders helaas te vaak niet al te best lukte met hun kroost: ze opvoeden tot een mooie nieuwe generatie.

De jongerenwerkers van het AM Support Team en Empowering Nisa zijn zelf ook opgegroeid in dit deel van Arnhem-Zuid, waar sommige jongeren foute contacten hebben tot in Amsterdam, met flinke bedragen voor het koerieren van drugs.

De jongerenwerkers wijzen ‘hun’ kids de weg, uit de buurt van het gevaarlijke foute geld waardoor je de rest van je leven over je schouder achterom moet kijken en richting vooruitgang: zelfbewust als een stevige breed gewortelde boom. Tegenover het wantrouwen en de angst van criminaliteit stellen zij de levenskunst om vooruit te komen op de kracht van sporten en de kunst van kennis vergaren.

Dit is het begin van de pedagogische wijk. In de pedagogische wijk laten we de ouders niet in eenzaamheid tobben, maar doet in de wijk iedereen mee om de buurtkinderen op te voeden; alle volwassenen – van vaders tot wijkteams, van vrijwilligers tot docenten en van de huisbaas tot de huisarts.

Als wij ‘het goede’ voorleven met ons allen, wordt eerlijk leven de norm – en tackelen wij het recht van de sterkste.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)