2.640
11

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variƫrend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Orgasmes en de ‘one night stand’

Elke dag een gezond weetje van Ivan Wolffers: vandaag over klaarkomen

Wij leven in een tijd waar het publieke imago van onze stereotype volkshelden en slechterikken stormachtige tijden doormaakt. Zo is zwarte Piet gedevalueerd. Van kindervriend werd hij racist. En de slet maakt een enorme emancipatie door. Was de slet, die zo maar met iedereen mee gaat, nog een paar jaar geleden het morele dieptepunt dat een netjes opgevoed meisje kon bereiken, nu is ze de held van de zoveelste emancipatiegolf geworden: iemand die opkomt voor haar behoeften. Onderzoek laat echter zien dat het met die bevrediging van die behoeften wat tegenvalt.

Ik heb het zelf niet bedacht. Resultaten van een onderzoek naar bevrediging in one-night-stands dat gepresenteerd werd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Internationale Academie voor onderzoek naar Seksualiteit laat dat zien. Het betreft een onderzoek gedaan onder 600 studenten.

Orgasme
Zowel mannen als vrouwen beleven even vaak af en toe een nummertje vreemd, maar mannen hebben er heel wat meer lol van dan vrouwen. Van de vrouwen bereikte 40 procent een orgasme, terwijl ze dat in hun eigen relatie in 75 procent van de gevallen bereikte. Nu kan het natuurlijk best zijn dat het op verschillende leeftijden heel anders is, maar er is al meer onderzoek op dit gebied gedaan en dat toont vrijwel hetzelfde aan.

Verbieden vrouwen het zichzelf toe te geven dat ze met een hijgerige vreemdeling meer plezier beleven dan met hun eigen hubby? Zeggen ze uit schuldbesef dat ze het wel met een ander doen, maar dat ze er niet door klaarkomen? Nou ja, dan ben je natuurlijk nog geen echte slet lijkt me.

Iets meer naar links
Er lijken me genoeg redenen te bedenken voor het feit dat het niet zo gemakkelijk gaat bij het vreemd gaan. Elk lichaam heeft een gebruiksaanwijzing. Tegen een vreemde ga je tijdens het bedrijven van de lust toch niet uitgebreid een lezing geven over de plek waar zijn vinger naar toe moet.

Hoe heet je ook alweer? Iets meer naar links. Nee, wat zachter. Je hoeft de vloer niet te boenen.”

Bij een man gaat dat blijkbaar wat simpeler. Die bereikt in 80 procent van de ontmoetingen voor één nacht een orgasme. Wat er met die 20 procent van de mannen die dat niet lukt aan de hand is, vertelt het onderzoek niet.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter
Het vorige Gezonde Weetje van de Dag: Worden kleine meisjes te snel groot?

Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek

&nb


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (11)