1.689
23

Televisiemaker

Bert van der Veer is geboren op 13 maart 1951 in Bergen op Zoom.
Hij begon zijn carrière als dagbladjournalist bij de Tubantia in Enschede.
Vanaf 1976 koos hij voornamelijk voor de televisie. Hij werd regisseur van o.a. Toppop en Tineke. Met Henny Huismans Surpriseshow won hij de Televierring.
In 1992 werd hij programmadirecteur van RTL 4. Hij gaf ook leiding aan RTL 5 en Veronica. De laatste jaren is Van der Veer ook weer wat meer schrijvend actief. Hij schrijft boeken, columns voor AM en Broadcast Magazine, artikelen in VARA TV-magazine. Daarnaast was hij regisseur van Barend en Van Dorp en vervolgens Pauw en Witteman.

Papadoc-town

Wie zullen we doen? Robert ten Brink en Maartje van Weegen? Hebben we beelden? We hebben beelden. En passend amusement? Wordt aan gewerkt. Giro 555, ram het erin.

Wat heeft de laatste actie gehaald? Waar was dat ook alweer voor? 38 miljoen? Tsunami. Halen we niet.

En… eh… wat doen we met die eeuwige vraag of het geld wel goed terecht komt? Wel, dames en heren, ik heb nieuws voor u: veel van dat geld komt niet goed terecht. Juist Haïti is verkankerd van corruptie en criminaliteit. Een land zonder hoop, al jaren. Dus waarom het niet eens anders aangepakt?

Laten we een stad gaan bouwen. Op de puinhopen van de krottenwijken. Geen cent, beloven we, gaat naar de plaatselijke overheid. We gaan huizen bouwen met stromend water en elektriciteit, earthquakeproof. Wedden dat de bouwbedrijven in de rij staan? Gaan we ook nog een tv-programma over maken. Onze stad voor die mensen in Haïti. Iets lastiger dan Open het dorp. Maar in essentie hetzelfde. Hollandia? Maar als ze dat per se willen noemen we het Papadoctown.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)