3.119
129

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Partij van de Volksverlakkers

Je mag pessimistisch zijn, dezer dagen

En weer stapt een PS-lid op van de Partij van het Verbieden omdat hij het werk niet kan verenigen met zijn kamerlidmaatschap. Het wachten is tot super bedrieger Hero de Hoofddoekenheld Noord Holland de rug toekeert. En Europarlementariër Stassen in Limburg laat weten dat ze het te druk heeft met presentiegeld trekken in Brussel en Straatsburg. Eerder verneukte Wilders zelf al de kiezers van Den Haag en deden zijn acolieten dat ook in Den Haag en Almere.

De kiezer heeft het nakijken. Dat geldt in brede zin voor de arme PVV kiezer die niet alleen zich heeft laten misleiden door al die dubbelfuncties van vertrouwelingen van de Grote Leider, maar die ook wordt uitgekleed door de regering waarin zijn leider vaste gast is in de achterkamertjes van het torentje. Het is, helaas, een repeterende plaat, maar wanneer zal dat doordringen tot die Limburgse hoofden? Dat ze bij de neus genomen worden.

Misschien wel nooit. Misschien gaat de grote leider door met zijn zegetocht. Het dwingt de rest van ons serieus na te denken waarom mensen op de man en zijn stichting stemmen. Gewoon populisme roepen is te eenvoudig. Reageren met populisme in het kwadraat, zoals Maxime Verhagen of delen van de PvdA, is zelfvernietigend.

Je mag pessimistisch zijn, dezer dagen. De VS en de EU die zichzelf ondermijnen, bankiers en andere belangenbehartigers die weer de macht hebben, alsof 2008 nooit is gebeurd. Stijgende inkomens voor de grootverdieners. Discussies over onzin en sideshows. Massale milieuondermijning, geholpen door de anti-wetenschappelijke populisten. Ach, ga zo maar door. De wal zal het schip wel keren maar niet dan nadat er grote schade is aangericht. Dat geldt ook van het destructieve werk van Wilders en zijn regering.

Dit artikel verscheen eerder vandaag op de weblog van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (129)