1.011
2

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Pas op! Boeven daten ook online

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag: binnen een maand geen ontmoeting met je internetliefde? Maak je dan uit de voeten!

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Alles kan onderzocht worden, maar niet op elke onderzoeksvraag valt een eenduidig antwoord te geven. In dit geval echter wel: in welke mate worden mensen die op zoek zijn naar een romantische relatie op het internet belazerd

De omvang daarvan is schokkend. Internationale georganiseerde misdaad infiltreert in dating websites en slaat een slaatje uit de hoop en verwachting van zoekende mannen en vrouwen.

Professors Monica Whitty en Tom Buchanan zijn de CSI van de datingmisdaad. Sinds 2007 zijn er in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 230.000 mensen slachtoffer geworden van oplichters die het gemunt hadden op mensen die hun hoop gevestigd hadden op het vinden van de ‘ene’ via het internet.

Het gaat de boeven vooral om geld. Een beetje verliefd en als dan de andere partij begint te vragen of hij of zij wat geld kan krijgen omdat moeder ernstig ziek is of het kindje naar school moet, dan wil je jezelf toch niet onmiddellijk als een harteloos beest presenteren. Zelfs als er al enig vermoeden is dat het wel eens niet helemaal klopt als de geldvraag op het scherm komt dan zijn mensen toch vaak geneigd geld over te maken.

Monica en Tom benadrukken ook dat er vaak psychologische schade wordt geleden. Mensen die toch al kwetsbaar zijn kunnen alles ontkennen en hardnekkig blijven geloven in de fictie van een grote liefde. Laten we ook eerlijk zijn: liefde is een ziekte en je bent gewoon jezelf niet meer.

Advies van de onderzoekers: als je binnen een maand geen life ontmoeting met je dat kunt regelen maak je dan uit de voeten. Linke soep.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter
Het vorige weetje: Self-fulfilling profecies bij kinderen

Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (2)