803
9

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Pietje, doe mij een nietje

Pieter Broertjes vertrekt als hoofdredacteur van De Volkskrant.

Lang verwacht, toch gekomen. Nu de krant verkleind en verdikt is en het ernaar uitziet dat de lezers dat waarderen, kan hij trots vertrekken. Prima.

Ik vraag hem om nog één finaledaad te verrichten: sla in ’s hemelsnaam een nietje door die wanordelijke bos pagina’s die de Volkskrant nu is. NRC Next, het Parool, beide tabloids, zijn helder hanteerbaar en overzichtelijk. De Volkskrant is, hoe fijn van formaat ook, een zooi. Je kan er geen katern in vinden, je zoekt je rot naar je favoriete columniste en als je hem hebt doorgelezen is er geen touw meer aan vast te knopen. In mijn stamcafé doen ze er zelf een nietje door en dan blijkt: dat is de oplossing. Ik lees de Volkskrant online omdat ik dan overzicht hou. Ik wil hem best van papier maar dan….. lieve Pieter…. met nietjes!

Geef een reactie

Laatste reacties (9)