Laatste update 13:15
2.389
106

voormalig Kamerlid voor GroenLinks

Bruno Braakhuis was van juni 2010 tot en met september 2012 Tweede Kamerlid voor GroenLinks en was woordvoerder financiën en economische zaken. Daarvoor was hij hoofd maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Van Lanschot Bankiers, tussen 2008 en 2010. Hij aanvaardde deze functie vlak voor de kredietcrisis. Voordien werkte hij in marketing & communicatie bij diverse ondernemingen (Hay Group, Compass Group, Nuon, Randstad Holding en Yacht). Braakhuis studeerde industrieel-productontwerpen aan de Haagse Hogeschool en rondde in 2001 een MBA af aan de Kingston University/HBS*AMS

Bruno Braakhuis wordt gedreven door maatschappelijke betrokkenheid, met nadruk op ontwikkeling van ethiek en duurzaamheid. Betrokkenheid in al zijn facetten is niet alleen zijn persoonlijke drijfveer en een karaktereigenschap, maar door zijn carrière heen ook een leidmotief. Zowel als ontwerper, als marketeer, als lid van de Tweede Kamer en nu ook vanuit een consultancy-rol, maakte en maakt hij steeds duidelijk dat in ieders rol en functie het mogelijk is om betrokken te blijven bij mens en samenleving.

Politici die milieumaatregelen voor zich uitschuiven, belazeren de kluit

Veel kabinetten, met name door de inbreng van het CDA, hebben de normen voor stikstof willens en wetens genegeerd om electorale redenen.

De uitspraak van de Haarlemse rechtbank deze week, naar aanleiding van een zaak die was aangespannen door verschillende natuurorganisaties, geeft precies aan wat er mis is in Nederland. De rechter argumenteerde dat de Dutch Grand Prix van overstijgend publiek belang was (hoezo??) en dat een beetje natuuraantasting moet kunnen. Zo is het steeds geweest. Wanneer iets in Nederland niet goed uitkomt of niet te handhaven is, passen we de wet (en nu blijkbaar ook de juridische interpretatie van de wet) en normen zo aan dat het allemaal weer kan.

Veel kabinetten, met name door de inbreng van het CDA, hebben de normen voor stikstof willens en wetens genegeerd om electorale redenen. De PAS was een stikstof-onder-het-tapijt-schuif maatregel van Henk Bleker die letterlijk samen te vatten is als boerenbedrog. En wat wil het kabinet doen nu na jaren de boel in ons gezicht explodeert? De normen verder verschuiven, zodat bouwvakkers en boeren weer aan de slag kunnen en de Formule 1 gewoon doorgang kan vinden. Fuck de natuur, fuck het klimaat en fuck het milieu.

Het stemt me somber. Maatregelen om klimaatverandering te beteugelen en het milieu leefbaar te houden vragen om offers. Dat kunnen we niet mooier maken en het zal af en toe zeer doen. Die pijn zullen we moeten nemen. Ministers en Kamerleden die hiervoor weglopen en vanuit electorale behaagzucht de boel vooruit schuiven, bedonderen de boel en belazeren de kluit. Anders kan ik het niet noemen, wanneer normen eerder zijn weggemoffeld en nu de normen aan dat wegmoffelen worden aangepast. Ze schuiven zo cynisch de rekening door en maken de pijn, die later onherroepelijk volgt, nog veel groter.

Beste boeren en andere buitenlui, u bent al jaren geleden belazerd. Niet op het Malieveld, maar – beter nog – bij de komende verkiezingen mag u laten merken wat u daarvan vindt.

Geef een reactie

Laatste reacties (106)