Laatste update 12:52
4.252
55

Schrijver en jurist

Claire Schut (28 februari 1956, Amsterdam) is schrijver en jurist. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring bij de overheid, o.m. op het terrein van ambtenarenrecht, klachtrecht en onderzoek naar discriminatie, seksuele intimidatie en ambtelijke integriteit. Als freelance tekstschrijver en journalist schreef ze o.m. voor de Economische Voorlichtingsdienst (EVD), SNS bank Randstad, Centraal Orgaan Opvang asielzoekers (COA), Verbond van Nederlandse Ondernemingen (VNO), Federatie van Nederlandse Exporteurs (Fenedex), ISW Opleidingen en Literair Theater Branoul.

Politie, wat ben je aan het doen?

Waar zijn de echte ervaringsdeskundigen?

Nou breekt toch je klomp. Is de politie bezig zijn imago op te vijzelen: ze gaan wat doen aan discriminatie. En wat doen ze? Ze installeren een Jongerenraad met uitsluitend witte bekkies. Hartstikke fijn dat deze 16 jongeren – “de getuigen, slachtoffers, daders én agenten van de toekomst” – tegen discriminatie opkomen en de politie gaan ‘adviseren’ (sic) hoe ze op het rechte pad kan blijven. Maar waarom zitten er in die Jongerenraad geen vertegenwoordigers uit de groepen die altijd gediscrimineerd worden? Dat zijn de echte ervaringsdeskundigen.

Oh Nederland, wat ben je toch aan het doen? Zo maak je de kloof alleen maar groter, zet je de zaken nog meer op scherp, drijf je de verschillende groepen nog verder uit elkaar. Sterkte met het poetsen op het imago. Dit is alvast een flop. Dit is namelijk discriminatie.

Geef een reactie

Laatste reacties (55)