Laatste update 17:05
2.813
108

Voormalig GroenLinks-statenlid ZH

Alfred Blokhuizen (Leiden, 1955) was van 2007 tot april 2015 voor GroenLinks lid van de Provinciale Staten in Zuid Holland.

Hij volgde ITO onderwijs metaalbewerking (1968-1972) en was korte tijd fabrieksarbeider. Daarna werd hij o.a. ondernemer in de omroepwereld van Vlaanderen. Daar was hij radiopresentator en mede-eigenaar van een regionale omroep in Gent. Sinds 1992 houdt hij zich bezig met de politiek. Van 1994 tot 2008 was hij fractievertegenwoordiger/gemeenteraadslid/fractievoorzitter/commissievoorzitter in de gemeente Spijkenisse.

Potdichte grenzen

Er is een flesje wijn in de aanbieding (made in Portugal) en de groenten zien er ook weer prima uit (made in Ireland & Poland)

cc-foto: FaceMePLS

Het was vandaag een hartstikke mooie dag. Best wel een beetje busy, maar wel oké. Ik neem u even mee en vertel u direct even erbij met welke landen ik allemaal te maken had.

Om 7.30 u ging mijn wekker af (made in Korea). Even uitrekken en hup onder de douche (made in Germany). Afdrogen met die superzachte handdoeken (made in Bangladesh) en dan stap ik vol goede moed in mijn jeans (made in Vietnam) en overhemd (made in India). Heerlijk even een flinke mok (made in Denmark) koffie (made in Colombia) drinken, gezet met die super koffiemachine (made in Italy). Een klein ontbijt erbij (made in UK & Ecuador) en ik kan er weer tegenaan. Uiteraard wil ik het nieuws beluisteren via de radio (made in Taiwan), ik ben immers een nieuwsjunk.

Dan op pad. Eerst even lopen naar de bushalte op mijn mooie leren schoenen (made in Spain). Instappen in de bus (made in Sweden) van EBS (made in Israël). In de drukte met de metro mee (made in Belgium). Onderweg check ik mijn mail en Whatsapp (made in USA) op mijn superslanke smartphone (made in Romania). Ik kom weer helemaal bijgelezen aan op de plaats van bestemming. Ik stap in de lift (made in Austria). Ik schuif aan een prachtige vergadertafel en prettige stoelen (made in Finland). Op de tafel microfoons, om elkaar goed te verstaan en om notulen te maken (made in France). Na een 2 uurtjes zeer nuttig overleg weer terug naar huis.

Ik moest boodschappen doen, dus ik stapte in mijn hybride tuut (made in Japan). Uiteraard doe ik dat bij de supermarkt hier in de buurt (made in Germany). Er is een flesje wijn in de aanbieding (made in Portugal) en de groenten zien er ook weer prima uit (made in Ireland & Poland). Weet je wat, ik neem ook een pak vanillevla mee (made in Holland).

Weer thuis en na het eten zet ik de pc aan (made in China) en bekijk het nieuws bij RTL (made in Luxembourg) op mijn flatscreen (made in Japan). Gezellig nog even de sfeerverlichting aan (made in Poland). Ik check ook nog even de laatste aanbiedingen van Eurostar (made in England) voor een midweekje in London.

Voor het slapen gaan laafde ik me aan al die snoeiharde Facebookpostings (made in USA), afkomstig van posters met onder meer Israëlische vlaggetjes, over het behoud van de Nederlandse cultuur en mijmerde ik over de voordelen van potdichte grenzen.

Geef een reactie

Laatste reacties (108)