Laatste update 20:04
37.445
33

Hoogleraar kunst en economie (UVU/ HKU)

Giep Hagoort (1948) is hoogleraar kunst en economie aan de Universiteit Utrecht/HKU. Hij introduceerde in 1992 het begrip Cultureel ondernemerschap. Het is oprichter-dean van de private Amsterdam School of Amsterdam. Zijn nieuwste boek gaat over samenwerkingsverbanden in de culturele sector (Cooperate. The Creative Normal, Eburon 2016). Vanaf 2014 leidt hij ERTNAM, European Research and Training Network on Art Management dat in 2017 lezingen en workshops verzorgde in Cagliari (Italië), Exeter (UK) en Moskou.

Prijzen Postcode Loterij naar een ZZP-noodfonds!

Een oproep aan de Postcodeloterij om nu werkelijk maatschappelijk relevant te zijn

Zojuist heeft premier Rutte in een toespraak voor radio en TV de ernst van de coronacrisis uitgelegd. Een crisis die ons 17 miljoenen Nederlanders en medelanders hard treft. Enkele minuten na de toespraak klonk er een juichend radiospotje van de Postcodeloterij: doe mee en win een prijs!

Even gecheckt: volgens de website worden 300 miljoen euro’s tussen maart en eind van dit jaar aan prijzen en cadeaus uitgeloot. Dat betreft een individueel geluk. In deze tijd moeten we keuzes maken.

Als lid van deze loterij kies ik ervoor om deze miljoenen te stoppen in een ZZP-fonds. Dat zet zoden aan de dijk. Voor theatermakers die zonder inkomsten komen, voor medewerkers toerisme die geen inkomen hebben en geen buffer kunnen opbouwen.

Een oproep aan de Postcodeloterij om nu werkelijk maatschappelijk relevant te zijn.

Op zo’n loterij zou ik trots zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)