867
24

Oud-wethouder Amsterdam Bos en Lommer

Fouad Sidali is sinds mei 2008, namens de PvdA, wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Zijn portefeuilles zijn Onderwijs en Jeugd, Welzijn en Zorg, Werk en Inkomen en Kunst en Cultuur.
Sidali werkte na zijn studie Journalistiek als redacteur bij het NOS-journaal en later als verslaggever bij Hart van Nederland van SBS. In 2003 verruilde hij de journalistiek voor het woordvoerderschap. Hij werd bestuursvoorlichter voor het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam.

Prostitutie hoort bij de stad, maar dan wel uit vrije wil

Je zou er toch niet aan moeten denken dat het je zus of moeder is die gedwongen wordt om zichzelf te verkopen. Amsterdam is een wereldstad en prostitutie hoort daarbij maar, dan wel uit vrije wil

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher, gaat vrouwenhandel pragmatisch te lijf. Geen geneuzel en eindeloze bureaucratie maar, ‘mouwen oprollen en aanpakken’. Zo wil hij op de Wallen een prostitutieverbod van 04.00 uur ’s nachts tot 08.00 uur ’s ochtend. Ook wil hij de leeftijd van 18 jaar ophogen naar 23 jaar.

Ik ben het volledig eens met Lodewijk Asscher. Anderen zien dit weer als vertrutting. Volslagen belachelijke opmerking. Veel vrouwen uit voornamelijk Oost-Europeese landen worden gedwongen om in de prostitutie te werken. En nee, het heeft niets met verkiezingstijd te maken want, Asscher is hier al sinds 2006 mee bezig. Om dit soort praktische ideeën door de Raad vast te laten stellen ben je heel lang bezig. Daarom legt hij het plan nu neer bij de kiezer.

Verder moeten de prostituees zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zich melden bij de GGD. De gezondheidsdienst moet kijken of de vrouwen de verstandelijke vermogens hebben die horen bij volwassenen.

Ik hoop van harte dat andere steden waar sprake is van legale prostitutie, Asscher zullen steunen door dezelfde weg in te slaan. Want laten we wel wezen. Je zou er toch niet aan moeten denken dat het je zus of moeder is die gedwongen wordt om zichzelf te verkopen. Amsterdam is een wereldstad en prostitutie hoort daarbij maar, dan wel uit vrije wil.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)