1.262
17

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Push-up BH pusht meer

Gezond weetje van de dag

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Via 60 video-opnames in drie verschillende alledaagse situaties van vrouwen met een push-up BH of met hun gewone alledaagse BH, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Manchester dat het gebruik van een push-up zorgt dat vrouwen meer glimlachen, meer oogcontact maken en minder zenuwachtig met hun handen zijn. De geleerden concluderen daaruit dat vrouwen met een push up 75% meer zelfvertrouwen hebben.

Je zou onmiddellijk zelf ook onderzoeker willen worden tot je ontdekt dat het onderzoek gesponsord werd door Gossard de grootste push up BH fabrikant, die haar nieuwe Super Egoboost BH lanceert. Dan snap je dat het eerder een advertentie dan onderzoek is. Wantrouw altijd gesponsord onderzoek want dat levert vaak precies wat de sponsor nodig heeft.

Volg Ivan ook op Twitter


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (17)