44
0

journalist

Na opleidingen in journalistiek en communicatie maakte Jeroen Mirck (1971) carrière in de vakbladjournalistiek. Bij Adformatie en Emerce specialiseerde hij zich in marketing en nieuwe media. Van 2009 tot 2010 stond hij als redacteur aan de wieg van Joop.nl. Momenteel is hij zelfstandig journalist en communicatie-adviseur, met een passie voor bloggen en social media. Hij deelt zijn kennis op het weblog JeroenMirck.nl. Namens D66 is hij raadslid in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.

‘PvdA moet opgaan in brede volkspartij’

EénVandaag laat kritische PvdA'ers aan het woord

De PvdA moet zichzelf opheffen en daarna een nieuwe brede progressieve, sociaaldemocratische, liberale volkspartij stichten. Dit bepleitte PvdA-lid Rob Oudkerk vanavond in EénVandaag.


De gewezen wethouder van Amsterdam was uitermate negatief over zijn partij. “Ze schieten voortdurend zichzelf in de voet”, aldus een cynische Oudkerk. Daarom pleitte hij ervoor een afscheidsfeest te organiseren en dat ‘het licht uit te doen’.

Oudkerk reageerde in EénVandaag op de commotie die is ontstaan na het lekken van een e-mail waarin Diederik Samsom, fractiesecretaris van de PvdA in de Tweede Kamer, zich erover beklaagt dat de partij ‘in deplorabele staat’ verkeert. De PvdA staat in de peilingen op een laagterecord van veertien zetels.

Drie andere PvdA’ers in EénVandaag vonden opheffing niet aan de orde. Oud-minister en -burgemeester Bram Peper signaleerde wel dat er geen eenheid is in de Kamerfractie en dat afdelingen in het land de moed vaak hebben verloren. Voormalig campagnestrateeg Jacques Monasch vond daarentegen dat er juist inspiratie geput moet worden uit de huidige deplorabele situatie.

Het Goudse PvdA-raadslid Mohamed Mohandis, voorzitter van de Jonge Socialisten, pleitte ervoor dat de partij ‘het niet meer over zichzelf’ moet gaan hebben, maar met duidelijke keuzes te laten zien aan de kiezer waar de partij nu eigenlijk voor staat.

Zie ook: EénVandaag.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (0)