1.524
112

Minister van Buitenlandse Zaken

Frans Timmermans (Maastricht, 1961) is PvdA-politicus en minister van Buitenlandse Zaken. Hij was staatssecretaris van Europese Zaken in het kabinet Balkenende IV.
Timmermans studeerde Franse letterkunde in Nijmegen en Europees recht en Franse letterkunde in het Franse Nancy. Na zijn studies werkte hij ondermeer bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en was hij adviseur van Max van der Stoel, de Hoge Commissaris voor de nationale minderheden van de OVSE.

PvdA wil sancties tegen Libië

De PvdA is geschokt door het geweld van het Libische regime tegen de eigen bevolking

Er zijn inmiddels waarschijnlijk meer dan 200 dodelijke slachtoffers te betreuren en er zijn vele, vele gewonden. De PvdA eist van de Nederlandse regering dat zij zich in de EU en internationaal onverwijld zal inzetten voor een zeer scherpe veroordeling van het Libische regime van kolonel Khadaffi.

De PvdA pleit ook voor sancties als het geweld niet meteen stopt. Daarbij valt te denken aan een olieboycott en andere handelssancties, alsmede sancties gericht tegen leden van het regime, zoals een reisverbod en bevriezing van hun tegoeden in het buitenland. Hierover zou de EU zich in alle helderheid moeten uitspreken.
  

Geef een reactie

Laatste reacties (112)