4.727
93

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

PVV de nieuwe religie

De PVV is in feite niet meer of minder dan een religieuze politieke beweging

Religie heeft niets met waarheid te maken en alles met geloof. De PVV is de Nederlandse exponent van religie. De groep gelovigen breidt zich via Denemarken Belgie, Frankrijk gestaag uit over Europa. Hun bijbel is angst en xenofobie. De nieuwe goden lijken onaantastbaar. Worden de gelovigen op hun wenken bediend?

“Waarheid” is een per definitie is subjectief begrip. Dat wat honderd jaar geleden als waarheid werd beschouwd in algemene zin, is vandaag de dag vaak volledige achterhaald. Empirisch een vanzelfsprekende en uitstekende zaak. Stelling, toetsing impliceert verwerping. Waarna nieuwe empirische waarheden hetzelfde lot ondergaan. De gebruikelijke wetenschappelijke benadering.

“Geloof” wordt gekenmerkt door andere criteria. Toetsing is van ondergeschikt en per saldo van geen enkel belang. De verstrellinging politiek en geloof staat niet alleen op gespannen voet met de Trias Politica. Religie wordt desalniettemin verbonden aan politiek. Dat maakt het bestaan van het CDA, CU etc. wellicht begrijpelijk maar ook suspect.

De PVV is in feite niet meer of minder dan een religieuze politieke beweging. Immers: er is maar een lid/God: Geert Wilders. Er is slechts een enkele bijbel: angst, onvrede en xenofobie gefocussed of de Islam en diegenen die de Islam aanhangen. Derhalve: de Islam is per definitie een dodelijke ideologie. Op geen enkele wijze een religie.

Wel beschouwd is de PVV niet anders dan de Christen Unie, het CDA, en alle overige politieke bewegingen die zich baseren op “geloof”. Hemel of Hel: een eeuwen oud adagium.

De vraag die resteert is niet meer of minder dan een simpele: worden de PVV-gelovigen (en hun Europeese medekerkgangers) op hun wenken bediend? Zelfs Geert Wilders lijkt me het antwoord te weten: volmondig “nee”. Politieke macht en invloed telt en niets anders. De politiek zeer slimme en moreel bijzonder zwakke gedoogfunctie biedt alle ruimte. De PVV-kerkganger wordt bedankt voor de bijdrage.Het is wachten op de collectebus. Een hoge en verplichte afdracht mag niet als een verrassing komen.

Dit artikel is eerder verschenen op dutchpolitics.org

Geef een reactie

Laatste reacties (93)