2.537
172

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

PVV en nieuwe koers; mensen in plaats van ideologie

Geert Wilders zet een Nederlandse bevolkingsgroep weg als "stemvee". Een analogie met dieren die niets meer te maken heeft met welke ideologie dan ook

Da’s kras. Daar waar de PVV tot op heden het standpunt verkondigde dat het “niet om de mensen, maar om de (Islamitische) ideologie” gaat, maakte Geert Wilders tijdens het Kamerdebat van vandaag een draai van maar liefst 180 graden. Het blijkt uiteindelijk wel degelijk om mensen te gaan: het “Islamitisch stemvee”. Kijk en luister even mee:


De spreekwoordelijke aap komt uiteindelijk dan toch uit de mouw. En, om in spreekwoorden te blijven: “al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding”. In dit geval op maat gesneden, dit oude spreekwoord.

Zoals u wellicht weet, heb ik mij voorgenomen om zo weinig mogelijk (meer) aandacht te besteden aan de PVV. Ik huldig het adagium “ook slechte reclame is uiteindelijk reclame”.

Laat dit een uitzondering op de regel zijn. Geert Wilders zet een Nederlandse bevolkingsgroep weg als “stemvee”. Een analogie met dieren welke niets meer te maken heeft met welke ideologie dan ook. Een belediging die zijn weerga niet kent.

Hier laat ik het bij. Plaatsvervangende schaamte is wat mij rest. Een bijzonder schrale troost, maar daar zult u het mee moeten doen.

Dit artikel is verschenen op het weblog van Paul Wilders: Hollandsche Politiek

Geef een reactie

Laatste reacties (172)