4.863
168

Jurist

Terphuis (37) is geboren in Teheran (Iran). Hij groeide op in een gezin met acht kinderen. Bij zijn geboorte bleek al vrij snel dat hij problemen had met zijn ogen. Oogoperaties waren voor zijn ouders onbetaalbaar. Zijn visuele beperking houdt in dat hij 6% met zijn rechteroog kan zien en 1% met zijn linkeroog. Zijn slechtziendheid heeft hem nooit belemmerd in zijn leven, maar juist steeds uitgedaagd om verder te gaan met zijn ambities en dromen.

Terphuis woonde tot zijn achttiende in Iran. Hij vluchtte omdat hij niet kon accepteren dat hij door de autoriteiten steeds in keurslijf werd gejaagd.
Toen hij eenmaal werd genaturaliseerd, besloot hij zijn naam te veranderen.

PVV-puzzels vallen steeds beter op hun plaats

Van Wilders sociale beleid is niets terecht gekomen. Zijn kiezers zijn teleurgesteld en hekelen zijn islamretoriek 

In het tv-programma Nieuwsuur van dinsdagavond 24 januari kwamen enkele kiezers van de PVV aan het woord. Zij vertelden dat zij teleurgesteld zijn in Wilders en zijn partij. Zij hadden bij de verkiezingen in juni 2010 op de PVV gestemd. De reden daarvoor was dat Wilders toen beloofde om zich hard te maken voor de werkgelegenheid, betaalbare zorg, voor verlagingen van belastingen en hij beloofde dat de AOW-leeftijd wat hem betreft op 65 jaar zal blijven. Verder beloofde Wilders vóór de verkiezingen om zich ervoor in te zetten dat de hardwerkende Nederlanders zo min mogelijk last zouden ondervinden van de forse bezuinigingen.

Die kiezers van de PVV die bij Nieuwsuur aan het woord kwamen, waren de gewone hardwerkende Nederlanders. Zij voelden zich bedrogen en in de steek gelaten door Wilders en zijn partij. De kosten voor de zorg zijn immers in de afgelopen periode niet verlaagd, maar juist verhoogd. Dat geldt ook voor de belastingen. Eén dag na de verkiezingen in 2010 brak Wilders al zijn eerste verkiezingsbelofte door te zeggen dat hij bereid was om de AOW-leeftijd te verhogen. En op dit moment komen er per dag zo’n tweehonderd werklozen bij onder andere binnen de bouw, de zorg en binnen het onderwijs. De kiezers van de PVV hadden graag gezien dat de PVV met een plan kwam om de werkloosheid aan te pakken. Maar helaas geen banenplan van PVV.

Maar waar de PVV-kiezers het meest over ontstemd zijn, is dat Wilders heeft ingestemd met forse bezuinigingen van achttien miljard euro. Deze bezuinigingen raken het meest de chronische zieken en gehandicapten die aangewezen zijn op op de persoonsgebonden budget, arbeidsgehandicapten die werken bij sociale werkplaatsen, ouders met kinderen met verstandelijke beperking die passend onderwijs nodig hebben en de gewone gezinnen met een modaal inkomen die worden geconfronteerd met hoge kosten voor de kinderopvang, de gezondheidszorg en met allerlei vormen van belastingen. Wilders ontziet in feite de rijke mensen in Nederland. Zelfs de villasubsidie voor rijke lui met dure huizen wil hij niet aanpakken.

De PVV-kiezers vertelden in Nieuwsuur verder dat zij helemaal niet zitten te wachten op de retoriek van Wilders over de islam of de moslims of over de hoofddoek van de koningin. Deze kiezers van PVV begrepen er niets van dat Wilders zich zo druk maakt over iets als de hoofddoek van de koningin tijdens een staatsbezoek en dat terwijl Nederland momenteel in een economische crisis verkeert. Veel mensen verliezen hun baan en kunnen daardoor de vaste lasten niet meer betalen. Geert Wilders bereidt zich echter voor op de verkoop van zijn boek over de islam vanuit Amerika. In april vertrekt hij naar Amerika om zijn boek te promoten.

Vandaag brak Wilders eindelijk de stilte. De reden hiervoor is het feit dat de PVV steeds meer kiezers verliest en dat de SP van Emile Roemer steeds meer kiezers erbij krijgt. En de kiezers die bij de SP komen zijn degenen die in 2010 op de PVV hebben gestemd en die nu teleurgesteld zijn in Wilders en zijn partij. Dit blijkt uit de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag. Wilders ziet zijn macht afnemen, raakt daardoor in paniek en breekt dus de stilte.

En zo vallen de PVV-puzzeltjes steeds beter op hun plaats. Vraag is of de PVV van Geert Wilders uw stem waard is.

Volg Sander op Twitter


Laatste publicatie van Sander Terphuis

  • De Worstelaar

    De Iraanse rebel met een oer-Hollandse naam

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (168)