20.283
127

Schrijver/ rapper

Omar Dahmani, op het internet beter bekend als Onkel Omar, is een talentvolle kansjongere uit Amsterdam noord die zichzelf een ongeluk freelancet. Hij schrijft, rapt, maakt toneel en bekritiseert de overheid op de radio. Zijn lang geleden aangekondigde debuutroman laat nog op zich wachten, maar ondertussen staat hij regelmatig in de schijnwerpers met spraakmakende absurditeiten en zijn beestachtig aantrekkelijk voorkomen.
Foto: Daniel J Ashes.

Ramadan-regels waar zelfs moslims over twijfelen

Nee, blanke mensen, we mogen zelfs geen slokje water

Het is weer die ene maand waarop je Pakistaanse buurman meer dan normaal uit zijn bek stinkt, je Marokkaanse mid-mid minder scherp is in de omschakeling en het ’s avonds stikt van mensen in traditionele jurken all over je fietspad. Alle moslims onthouden zich vier weken lang van zonsopgang tot zonsondergang van alle dingen die nodig zijn om te chillaxen. Het is vasten zoals je dat kent van andere geloven, maar dan op extra hard mode. Geen eten, drinken, seksuele handelingen of kauwgom.

En nee, blanke mensen, we mogen zelfs geen slokje water, hou je bek. Maar zelfs onder moslims zijn er bepaalde specifieke gevallen waarover twijfels bestaan.

Per ongeluk water doorslikken
Stel je krijgt een slokje water binnen, want je ligt in bad, bent in het zwembad of wordt gewaterboard door de CIA, zoals de normaalste zaak van de wereld is voor een moslim. Als het per ongeluk is gegaan, dan is in principe jouw vasten niet verbroken. Wel moet je 100 keer opdrukken en 250 crunches doen met een tulband op terwijl je herhaaldelijk “Heil de Taliban” roept. Grapje.

Overgeven
In principe geldt voor het braken tijdens het vasten een regel die voor alle misverstanden zo een beetje hetzelfde is, namelijk: is het niet opzettelijk, dan maakt het je vasten niet ongeldig. Verbreek je het vasten door met opzet te braken, dan is het alsnog verboden om de rest van de dag te eten en te drinken totdat de zon onder is, maar ben je ook nog eens verplicht om het vasten na de ramadan in te halen. Als je buiten jouw macht om moet braken, wanneer je bijvoorbeeld de Nick en Simon-uitvoering van Sterrenstof per ongeluk aanklikt, dan spoel je je mond en mag je gewoon verder vasten.

Lees verder op Vice

Volg Omar Dahmani ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (127)