984
2

Amerikadeskundige en senior consultant bij Dröge & van Drimmelen

Kirsten Verdel (Leiderdorp, 29 januari 1978) is een Nederlandse bestuurskundige, politica en publiciste. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 was ze als enige buitenlander werkzaam op het landelijk hoofdkwartier van de Democratische Partij. Na de winst van Obama keerde zij terug naar Nederland. Op 19 januari 2009 bracht zij het boek Van Rotterdam naar het Witte Huis uit over haar tijd in het campagneteam van Obama.

Ramses Shaffy vorige week nog in Laurenskerk

Ramses Shaffy is overleden. Vorige week zag ik hem nog spelen, in de Laurenskerk in Rotterdam.

Hij was daar te gast bij de uitreiking van de Laurenspenning aan Sander de Kramer.

Sander is een goede vriend van mij. De band Alderliefste speelde twee nummers van Ramses Shaffy, die zelf niet meer in staat was om nog te zingen. Ze hadden het slim opgelost: Alderliefste trad live op, op een scherm was een studio-opname te zien die iets eerder was opgenomen waarbij Ramses nog wel meezong.

Hij zat bij de uitreiking van de Laurenspenning op de eerste rij. En na enige tijd werd hij naar voren geroepen om toch nog even te spelen. Met behulp van Sander en nog iemand anders werd hij naar de vleugel gebracht die voorin de zaal stond. Langzaam zakte hij op de kruk en zette zich achter de toetsen. Het was muisstil in de zaal, je kon een speld horen vallen. Maar Ramses ging niet spelen. Hij bleef stil zitten, draaide zich uiteindelijk met een brede grijns naar het publiek en nam een afwachtende houding aan. Het kwartje viel: hij zou niet spelen zonder applaus. Dat applaus kwam er, overdonderend.

Ramses draaide zich weer terug en na nog een korte stilte, begon hij te spelen. Het was weergaloos, het was prachtig, het was een waardig afscheid.


Laatste publicatie van Kirsten Verdel

  • Van Rotterdam naar het Witte Huis

    In het hart van Obama's campagne

    2009


Geef een reactie

Laatste reacties (2)