1.979
33

Scholier

17-jarige havist die zich veel bezigt met politiek, recht en maatschappij. Actief lid van D66 en Biseksueel.

Rutte, doe iets aan het klimaat nu het nog kan

Hoe moet dat toch met onze kinderen, meneer Rutte? Met een kabinet dat nu al niks om mijn toekomst geeft.

cc-foto: Mark Dixon

Beste Rutte,

Uw ‘groenste kabinet ooit’ heeft duidelijk het eigen belang gediend, maar dan vooral ook dat van de grootste vervuilers. Dat moge duidelijk zijn.

Want ja, dat blijkt, zoals mooi gequoot staat in een AD-artikel: “de grootste vervuilers ontspringen in dit klimaatakkoord de dans.” Wel halen, niet betalen. Dat is de boodschap die uw kabinet met dit klimaatakkoord uitstraalt. Gelukkig hebben vakbond FNV en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace, dan ook de goede beslissing genomen om zich terug te trekken. Hoe belangrijk het klimaat ook is, het mag nooit betekenen dat de kosten moeten komen te liggen bij de mensen met de zwakste schouders, die het niet eens kunnen betalen.

Ondertussen is er eindelijk een klimaatwet aangenomen. Een goed punt, dat alles behalve van uw kant komt. Schijnbaar interesseert het u helemaal niet op welke koers onze aardbol afgaat. Het gaat u vooral om het heden. De toekomst en daarbij de volgende generaties zijn voor u blijkbaar totaal niet interessant.

Hoe moet dat toch met onze kinderen, meneer Rutte? Met een kabinet dat nu al niks om mijn toekomst geeft. Want dat is de groep die aan hun lot overgelaten wordt. Als ik later kinderen krijg en zij vragen “maar papa, waarom is het zo ver gekomen?” wat moet ik dan zeggen meneer Rutte? Dat u en andere leiders gefaald hebben en niet gedacht hebben aan hun belang? Aan hun toekomst. Wat zal dat dan doen met de volgende generatie? Zeker als ze horen dat wij als samenleving de kans hadden om het op te lossen, toen het nog kon..

Zonder een leefbare aarde geen onderwijs, zonder een leefbare aarde geen zorg, zonder een leefbare aarde geen dieren. En beste Rutte, zonder een leefbare aarde ook geen economie. En dan zal dat mooie breekbare vaasje waar u het in uw brief over had, zeker breken.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)