6.766
205

Mede-oprichter Stichting Made in Prison

Boulidam is mede-oprichter van Stichting Made in Prison waarmee hij jongeren die in detentie hebben gezeten, wil helpen positief terug te keren in de Nederlandse samenleving. Stichting Made in Prison geeft een gelijknamig kwartaalblad uit.

Samen tegen elke vorm van geweld, juist nu!

Dit is het moment om geweld te verslaan door bij elkaar te blijven

Als zogenaamde gelovigen bloederige aanslagen plegen in de heilige maand ramadan, laat dat maar weer eens merken dat dit soort radicale groepen niets met religie te maken hebben, maar enkel uit zijn op bloedvergieten

Mijn aandacht en medeleven gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden van deze verschrikkelijke, onmenselijke en laffe aanslagen. Tegelijk voel ik weer het anti-islam-sentiment opkomen en de sluipende noodzaak om als moslim continu weer te laten merken dat deze idioten en aanslagen niets met de islam te maken hebben. Triest eigenlijk, dat dit gezegd moet worden. Dat wanneer je geen afstand neemt van een stel malloten, die in naam van jouw religie, terreur en verderf zaaien, het eigenlijk bij je religie hoort of dat gesuggereerd wordt dat je sympathie hebt voor dat soort lui.

Als we deze bekrompen denkwijze toepassen op andere religies, bewegingen, ideologieën en op een bepaalde etniciteit, dan zou de hele wereld vol met terroristen zitten. Want als een kleine groep idioten, of elke idioot die een misdaad of aanslag pleegt, de grote groep vertegenwoordigt, waren we nergens meer veilig, toch?

Laten we vooral bij elkaar blijven, angst en haat niet laten regeren en ons niet tegen elkaar laten uitspelen. Samen tegen elke vorm van geweld.

#‎Lyon #‎Koeweit #‎Sousse

Zie ook: Aanslagen in Tunesië, Koeweit en Frankrijk

Geef een reactie

Laatste reacties (205)