411
2

Voorzitter Humanistisch Verbond

Boris van der Ham is de voorzitter van het Humanistisch verbond. Eerder was hij tien jaar lang Tweede Kamerlid voor D66. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam en doorliep de Toneelacademie in Maastricht. Vanaf zijn vijftiende werd hij politiek actief bij de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66, waar hij tussen 1998 en 2000 landelijke voorzitter van was. Hij was acteur bij verschillende toneelgezelschappen, werkte voor de Europese fractie in Brussel en de Tweede Kamerfractie in Den Haag. In 2002 werd hij gekozen tot Kamerlid en in 2006 met voorkeurstemmen herkozen. Hij voert onder meer het woord over economische zaken, onderwijs, vrijheden en milieu. In 2007 werd Van der Ham uitgeroepen tot internetpoliticus van het jaar. Boris' stukken schrijft hij op persoonlijke titel.

Samenklonteren in het zonlicht

13e vrijzinnige schriftlezing, nu over de formatie

In deze 13de vrijzinnige schriftlezing (en laatste voor de zomervakantie) leest D66-kamerlid Boris van der Ham uit het werk van Demokritos.


Aan de hand van deze filosoof uit de vijfde eeuw voor Christus gaat hij in op de formatie. Hoe kunnen politieke partijen die zo verschillend zijn, nu tot een eenheid worden gebracht? Demokritos stelde dat eigenlijk alles is opgebouwd uit kleine verschillende eenheden. Wie danst er straks als samengeklonterde stofjes in het zonlicht? Rutte, Cohen, Pechtold en Halsema.. of toch Wilders en Verhagen?


Laatste publicatie van Boris van der Ham

  • Nieuwe Vrijdenkers (met Rachid Benhammou)

    12 voormalige moslims vertellen hun verhaal

    2018


Geef een reactie

Laatste reacties (2)