448
5

Wethouder Wonen namens SP Amsterdam

Laurens Ivens is wethouder Wonen namens de SP in Amsterdam. Ook is hij lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Samenwerkend sociaal de crisis uit

Het wegzetten van goede plannen van andere partijen om de crisis sociaal uit te komen moet stoppen

Een lijstverbinding van SP, PvdA en GroenLinks is erg goed. Na twee jaar een ultrarechts kabinet is het goed om een sociale uitweg uit de crisis te komen. Het wegzetten van goede plannen van elkaar om deze crisis sociaal uit te komen, past hier echter niet bij.

Afgelopen week deed Amsterdamse fractieleider Frank de Wolf van coalitiepartij PvdA in het Parool zijn beklag over de voorstellen van de oppositie voor de begroting 2013. Hij loog er zelfs keihard bij door aan te geven dat vooral de SP het bont zou maken met voorstellen zonder financiële dekking. Een beklag voor de bühne.

Waar de PvdA met haar collegepartijen voor 18 miljoen ‘scherpe randjes van de megabezuiniging’ af wist te halen, kwam de Amsterdamse SP met een sociaal alternatief waarbij maar liefst 60 miljoen verschoven werd. Geen geld meer voor prestige en wensdenken, maar investeren in werkgelegenheid en de economie om op die manier de stad verder te brengen. Een plan waarvan zowel de PvdA-fractie als de PvdA-wethouder moesten erkennen dat de financiële dekking aanwezig was.

Dat de PvdA vervolgens tegen elk voorstel van de SP stemt om sociaal de crisis uit te komen en liever samen met de VVD blijft doormodderen, is hun keuze. Het proberen te framen van een beeld dat de SP niet goed met geld om kan gaan, is een leugen die richting de kiezers niet het beeld versterkt dat we samen sociaal de crisis uit willen. De SP blijft strijden voor een socialere en sterkere stad. Graag nodig ik de PvdA om mee te doen in deze strijd. Om het goede voorbeeld te geven hebben we als SP natuurlijk alle sociale voorstellen van de PvdA wel gesteund. Ondanks de wankele dekking hiervan.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)