6.170
280

Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Emile Roemer (Boxmeer 1962). Onderwijzer. Maakte van de SP de grootste partij in zijn gemeente. Raadslid tot 2002, daarna wethouder. Sinds zijn intrede in de Tweede Kamer eind 2006 woordvoerder verkeer en waterstaat. Fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie en lijsttrekker van de SP.

Schuldeisers kunnen ‘nee’ Grieken niet opzij schuiven

'Nee-stem is duidelijk signaal'

Het Griekse volk heeft massaal van haar democratische recht gebruik gemaakt en ‘nee’ gestemd tegen het harde en contraproductieve bezuinigingsbeleid van de trojka

De Griekse economie staat er na vijf jaar snoeien een stuk slechter voor. Griekenland heeft investeringen nodig om de economie op gang te brengen en een sociale uitweg uit de crisis te vinden.

Hun nee-stem zondag is een duidelijk signaal dat de Europese schuldeisers niet zomaar opzij kunnen schuiven. Onze regering heeft eerder aangegeven niet verder met de Griekse regering over een oplossing te willen spreken bij een nee-stem. Dat zou buitengewoon onverstandig zijn. De Europese schuldeisers kunnen niet anders dan deze uitslag serieus nemen, ze hebben hun bereidheid te tonen om samen met de Griekse regering te werken aan een sociaal en duurzaam akkoord.

Naar aanleiding van de uitslag van het Griekse referendum zal SP-Kamerlid Arnold Merkies de commissie Financiën van de Tweede Kamer zo snel mogelijk van reces terugroepen om in een debat met premier Rutte en minister Dijsselbloem te horen welke gevolgen dit zal hebben voor het Nederlandse beleid ten aanzien van Griekenland.


Laatste publicatie van Emile Roemer

  • Het Kan Wel

    Tussen Binnenhof en buitenwereld

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (280)