828
18

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Scoren voor Unicef!

Zo te zien hebben alleen mannen enig verstand van voetbal, want in de eindeloze voor- en nabeschouwingen voor en na de WK-wedstrijden zie je helemaal nooit een vrouw aanschuiven.

Dione de Graaf mag af en toe een presentatiebeurt doen in het psychedelische NOS-zitje, maar verder zitten zowel bij de NOS als bij de commercial voor VI bij RTL 7 alleen maar mannenmannenmannen te wauwelen. De snor en het non-kapsel van Johan Derksen kunnen best een pittige vrouwelijke tegenhanger gebruiken.

Ik heb grote liefde voor en weinig verstand van voetbal, kijk heel veel wedstrijden en geniet best van de borreltafels met nabeschouwingen. Ik doe toch een duit in de zak: ik hoop dat Nederland nog heel veel doelpunten scoort, ook donderdagavond tegen Kameroen, al doet die wedstrijd er voor ons niet meer toe (‘we’ zijn al door naar de volgende ronde).

Ik heb me namelijk aangemeld bij Unicef om voor elk Nederlands doelpunt 3 euro te doneren voor hulp aan kinderen in Zuid-Afrika. Dat kan iedereen doen, op Unicef.nl zie je hoe dat moet. En het maakt het gevoel bij elk Nederlands doelpunt nog beter. Maar misschien is dat weer een typische vrouwengedachte.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)