927
24

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Second thoughts

Wat voert dit kabinet eigenlijk voor beleid? Kaasschaaf en hakmes en dan later weer stukjes eraan plakken, repareren?

Toen Rutte/Wilders de kunstbegroting onder handen nam, kwamen de snijdende partijen op het laatst nog met reddingsacties voor regionale belangen. Limburgs orkest, fries iets, dat soort dingen. Dankbare subsidievangers waarderen dit soort gebaren, ook al komen ze van de mensen die hen eerst uitkleedden.

Nu Hillen. Eerst defensie ontmantelen. Nu denken dat het misschien allemaal wat te veel van het slechte was. Zouden zijn manschappen hem dankbaar zijn? Natuurlijk niet. Hillen sloft moedig door, de last van de veiligheid van ons provinciaal landje op de schouders. Of geniaal beleid? Alle partijen, inclusief de VVD die niet zou bezuinigen, zijn met de ontmanteling van defensie meegegaan. Ze zijn gecompromiteerd. Het bleek uit de reactie van D66 woordvoerdster Hachchi: Hillen moet niet zeuren. Inderdaad. Het parlement heeft hem gegeven wat hij wilde – heel onverstandig – en nu kan Hillen goede sier maken, nou ja, iets wat daar op lijkt, door daar slapeloze nachten van te hebben. Was Hillen niet media adviseur en sluwe pr manipulator? Hij heeft het niet verleerd.

Wat is dat eigenlijk voor beleid? Kaasschaaf en hakmes en dan later weer stukjes eraan plakken, repareren. Structureel beleid is deze regering vreemd.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (24)