8.032
10

Freelancer (RTV en storytelling)

Mijn naam is Yannick La Gordt Dillié (1991). Ik ben student Radio en Televisiejournalistiek en Storytelling in Zwolle, groot fan van de klassiekers uit de 80’s en sinds de zomer van 2010 smoorverliefd op de Serengeti van Afrika. Hierover heb ik het boek 'Op weg naar de Serengeti' geschreven. Ik kijk iedere seconde om me heen, word ergens door geraakt en pak dan direct de pen. Ik schrijf vanuit het hart.

Secondlove.nl: een verbazingwekkende verlokking

Een bezopen website die 'gelukkige' stellen stimuleert om vreemd te gaan

U kent ‘m inmiddels wel, die bloedirritante televisiereclame. “Ben jij ook gelukkig getrouwd? Ik ook. Ga naar secondlove.nl.” Waarom zou ik? Dan ga ik dus nergens heen, want ik ben gelukkig getrouwd.

In mijn geval ben ik niet gelukkig getrouwd, maar heb ik een gelukkige relatie met mijn vriendin. Wanneer ik me dan aanmeld op een internetsite om vervolgens in contact te komen met andere mensen die zogenaamd ‘gelukkig’ zijn in hun relatie, kan ik beter gaan nadenken over een paar weken relatietherapie.

De slogan op de website secondlove.nl luidt: ‘Flirten is niet alleen voor singles.’

Klopt, want flirten is ‘laten merken dat je een ander aantrekkelijk vindt door lichaamstaal en opmerkingen’, en naar mijn mening vrij onschuldig wanneer het een keer gebeurt. Het is juist leuk, anders, spannend. Maar nu lees ik daaronder: “Heb jij dat ook wel eens, dat je denkt aan vreemdgaan? Dat je voor je uit zit te staren en denkt: ‘wat is mijn leven een sleur geworden’. Je wilt helemaal geen grote veranderingen in je leven, maar je bent wel toe aan iets anders, iets nieuws, alleen voor jezelf.” M’n mond valt open.

Beste beheerder van secondlove.nl. Als ik gelukkig ben in mijn relatie, ben ik gelukkig in mijn relatie. Klaar. Dan ga ik dus niet, achter de rug van mijn vriendin om, ’s avonds laat op mijn laptopje, met de deur op slot en een schemerlamp op m’n kop, plaatjes van mooie vrouwen bekijken en vervolgens een adres of telefoonnummer noteren. Want ik was gelukkig, weet u nog? Het zou me dan ook niets verbazen wanneer de beheerder van secondlove.nl straks met iets als ‘secondclub.nl’ komt. “Bent u ook een trouwe Ajaxsupporter? Haal dan nu een seizoenkaart voor De Kuip.”

Wist je dat bij 72% van de vrouwen passie en aandacht hetgeen is dat het meest ontbreekt in de huidige relatie?

Bovenstaande quote lees ik uiteindelijk als laatste, terwijl ik inmiddels klaar zit om mijn frustratie te uiten op papier. Nee, beste beheerder, dat wist ik niet. Maar wist ú dat er een stijlfout staat in die zin? Na het woordje hetgeen komt niet ‘dat’, maar ‘wat’. En oh ja; ik kreeg net een uitnodiging van uw partner om een account aan te maken op secondlove.nl. Misschien moet u wat meer tijd in uw relatie steken, in plaats van het opzetten van zo’n bezopen website.

Volg Yannick ook op Twitter: @yannicklgd

Geef een reactie

Laatste reacties (10)