8.529
118

Forensisch arts en lijkschouwer

Angela Carper (1980) is forensisch arts en gemeentelijk lijkschouwer. Zij blogt en twittert over haar werk; zij schroomt echter niet om
haar - soms vrij provocerende - meningen online te uiten.

Seksualisering van vrouwen is toe te juichen

Op naar de GILF!

In het eerste jaar van mijn studie zag ik – in het kader van onderwijs over seksualiteit – een korte film, waarin twee bejaarden seks met elkaar hadden. De docent vertelde dat de film telkenmale veel beroering onder studenten gaf. Veelal werd er geschokt gereageerd. Het confronterende beeld van twee ouderen, ongemakkelijk manouvrerend in bed, riep vooral walging op bij jonge mensen. Men zat er duidelijk niet op te wachten.

De oudere mens is ruimschoots ondervertegenwoordigd in woord en beeld. De focus ligt immer op jong, jeugdig en fris. Het aantal films, boeken en tijdschriften dat de ouder wordende mens bezigt, is ontzeglijk klein. Jeugd sells. Sterflijkheid daarentegen niet.

Hasna el Maroudi ageert tegen de ‘verseksualisering van de (oudere) vrouw’. Ze stelt dat radio 538 verkeerd bezig is door een MILF-verkiezing te houden, waarbij de meest lekkere moeder van 2013 wordt uitgeroepen. Het zou een tegenslag voor vrouwen zijn, die enkel als ‘neukbare dames’ worden weggezet.

Ik juich seksualisering van ‘oudere’ vrouwen daarentegen toe. Ons leven eindigt niet meer na het baren van kinderen. Ontslag valt ons niet meer ten deel. De jeugdigheid eindigt niet met de geboorte van kroost. Daarnaast zijn wij vrouwen,  ook nog eens seksuele wezens, die zich bewust zijn van hun begeerlijkheid. Wij wensen gezien te worden, evenals mannen.

De MILF-verkiezing van radio 538 viert en bevestigt de begeerlijkheid van vrouwen, die naast hun moederschap,  een stevige carriere op poten hebben weten te zetten. Vrouwen die iets bereikt hebben. Vrouwen die seksuele wezens wensen te blijven.

Ik zie geen lustobjecten maar rolmodellen. Ik zie het mezelf niet zomaar nadoen. Kroost hebben èn lekker zijn. Ik ambieer het wel. En ieder stukje aftakeling maakt de wens alleen maar groter.

Op naar de GILF! 

Dit stuk is een reactie op ‘Ik ben een fucking vrouw en ik eis respect‘. Lees ook ‘Wannabe MILFS slaan de plank mis

Geef een reactie

Laatste reacties (118)