2.097
66

Politiek historicus

Ewout Klei (1981) is historicus en heeft zich gespecialiseerd in de contemporaine politieke geschiedenis.

Shakira4Holland

Ik heb last van Shariamoeheid

Does Pavlov ring a bell? Toen de bebaarde boodschappers van Sharia4Holland hun schalen van toorn uitgoten over Nederland en uiteraard Geert Wilders op de Dam in Amsterdam, wist je dat conservatieve columnisten meteen weer in de pen zouden klimmen, om te waarschuwen tegen het islamitische gevaar.

Theodor Holman had alvast maar een briefje (Ausweis) geschreven dat hij zich had bekeerd tot het moslimfundamentalisme, zo schreef hij in Het Parool, zodat hij na de islamitische Machtergreifung niet hetzelfde lot zou ondergaan als de joden en de homo’s.

Net zo voorspelbaar was de reactie van ene Astrid Essed op de website Republiek Allochtonië. Deze dame sprong voor de Shariaboys in de bres, omdat zij ook recht hadden op het vrije woord.

Hoewel ik me soms ook aan pavlovreacties schuldig maak, had ik daar deze week even geen zin in. Na de saaie filmpjes van de Shariaboys half te hebben bekeken (één van die jongens heeft een erg hip kapsel trouwens) concludeerde ik, dat het hier niet gaat om crypto-terroristen die door de BVD en PVV goed in de gaten moeten worden gehouden, maar om aandachtsgeile oudere jongeren. Net als Wilders zijn ze verslaafd aan de media. Sharia4Hollland hoopt op veel boze (en instemmende) reacties, want dat betekent nog meer aandacht.

We zouden eens met elkaar  kunnen afspreken, ietwat minder serieus op al dit geprovoceer in te gaan.

Ik heb last van Shariamoeheid (voor de discipelen van De Dagelijkse Standaard: dit is iets anders dan dhimmitude) omdat ik al dat voorspelbare gezeur pro en contra de islam, pro en contra Wilders, verschrikkelijk zat ben.

Gelukkig maakte een kleine zoektocht op het wereldwijde web mij snel weer vrolijk. Als je namelijk sharia4holland.nl of www.sharia4holland.nl intikt, kom je uit bij advertenties zoals Date leuke vrouwen, Discreet Vreemdgaan, Slipjes van Esprit, Second Love en Vroegtijdige Ejaculaties.  De profeten zijn dus helemaal niet zo puriteins. Misschien moeten we in plaats van Holmans Ausweis een foto van Shakira op zak hebben. Shakira4Holland (met dank aan Willem Minderhout).

Update:

Dankzij het noeste speurwerk van onderzoeksjournalist Carel Brendel, die in tegenstelling tot ondergetekende langer dan een half uurtje tijd wilde steken in Sharia4Holland, moet ik bij deze bekennen dat ik mij vergist heb. De shariaboys hebben wel een website, namelijk: http://www.shariah4holland.com/ 

Vanwege de h achter sharia is deze website een beetje lastiger te vinden, ook via Google. Ik kan nu wel zeggen, dat ik te goeder trouw heb gehandeld en dus echt niet wist dat de shariahboys (met een h dus) een echte website hebben. De mensen die overal een sinister (Latijn voor links) complot achter zien, weten natuurlijk zeker dat ik een leugenaar ben, en dat Joop de boel belazert. Zo schrijft Loor (LoorSchrijft) op twitter: “@CarelBrendel Ik denk dat ze prima kunnen zoeken, maar bewust vals informeren #Joop”.  Dit wordt beaamd door ene Simone Laurey op hetzelfde medium: “de auteur WIL niet zoeken, anders kan hij nl het niet stuk relativeren. #joop #sharia4holland”. 

Is mijn shariamoeheid (of moet het shariahmoeheid zijn?) dan misschien toch een lichte vorm van dhimmitude?  

Geef een reactie

Laatste reacties (66)